Багато українських громадян одержують пропозиції працювати або навчатися за кордоном. На жаль, не завжди такі пропозиції закінчуються на користь заробітчан.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. Україна булла серед перших країн у Європі, яка ще у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. Сьогодні у Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею.

Саме з метою попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, начальник відділу активної підтримки безробітних Анастасія Земляна–Украінчук для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області був проведений профінформаційний семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми».

В ході роботи Анастасія акцентувала увагу учасників заходу, якщо людина тільки збирається за кордон, то обов’язково вона повинна скористатися порадами для тих, хто їде навчатися чи працювати за кордон. Відповідну інформацію та допомогу можна отримати і в місцевих центрах зайнятості, і в державних та громадських організаціях, що надають допомогу людям, які опинилися у важких ситуаціях, місцевих правоохоронних органах.Фото без описуФото без опису

 

Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят и в помещении