«Майдан. Простір гідності, свободи і єднання»

21 листопада Україна відзначатиме 10-у річницю початку Євромайдану та Революції Гідності, які змінили хід історії країни і усього світу.

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом президента України №872/2014 від 13.11.2014 року. Цей день встановлено з метою збереження та донесення до наступних поколінь інформації про події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини, національних інтересів та європейського вибору української держави.

Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як головних для українського суспільства. Право громадян на Гідність і Свободу закріплено в статтях Конституції України.

З нагоди 10-тиріччя від початку Революції Гідності, для осіб міра покарання, яких не пов’язаних з позбавленням волі Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області проведена бібліотекарями публічної бібліотеки Білгород-Дністровської територіальної громади виставка-розповідь на тему: «Майдан. Простір гідності, свободи і єднання».

Учасників ознайомили з хронологію подій, а також цікаві історичні факти про Революцію Гідності та події, що їй передували у 2004 році. Матеріали містять фотографії, висловлювання відомих українців та іноземців, узагальнені результати Революції та її правові оцінки тощо. А також вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Фото без опису