Україна

Маразліївська сільська рада

Білгород-Дністровський район Одеська область

 

Р І Ш Е Н Н Я  (ПРОЕКТ)

 

Про затвердження Програми

«Надання одноразової допомоги дітям-сиротам

і дітям, позбавленим батьківського піклування

після досягнення 18-річного віку на території

Маразліївської сільської ради на 2024-2025рр.»

та виділення коштів на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року

        

Відповідно до ст.26, ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні », Постанови №823 від 25.08.2005р. «Про затвердження Порядку Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку, є необхідність внесення змін та доповнень до рішення сесії Маразліївської сільської ради №1181- VІІІ від 22.12.2023 року «Про бюджет Маразліївської сільської ради на 2024 рік» та затвердження Програми «Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території Маразліївської сільської ради на 2024-2025рр.» та виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 36 200,00грн на 2024 рік, Маразліївська сільська рада

 

           ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму «Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території Маразліївської сільської ради на 2024-2025рр» (додається). 
  2. Виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 36 200,00грн на 2024 рік для Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради.
  3. Головному бухгалтеру  Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради внести зміни до плану асигнувань Маразліївської сільської ради  на  2024 рік.
  4. Контроль за виконання рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства  та комунальної власності ( голова Станков М.М. ).

 

 

Маразліївський сільський голова                                                                 Віктор ТОПОР

 

 

С. Маразліївка

«      » лютого 2024 року

  №         -VІІІ

 

 

 

                                                                                                                                                    ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                                                        рішенням Маразліївської сільської ради

                                                                                                                                       від _______ №_____

 

ПРОГРАМА

надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території Маразліївської сільської ради на 2024-2025 рр.

 

Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розробки Програми

Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради

2.

Підстава для розробки Програми

Конвенція ООН про права дитини, Всесвітня декларація про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей, Конституція України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про сприяння спільного становлення та розвитку молоді в Україні», Постанова Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 р. №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку»

3.

Замовник Програми

Маразліївська сільська рада

4.

Розробник Програми

Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради

5.

Головний розпорядник коштів

Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради

6.

Відповідальний виконавець

Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради

7.

Терміни реалізації програми

2024-2025рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть

участь у виконанні Програми

Місцевий бюджет.

9.

Орієнтовний обсяг фінансових ресурсів,

необхідних для реалізації Прогрими усього, тис.грн.

39820, 0 грн.

 

10.

Основні джерела фінансування

Фінансування здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених

законодавством

 

 

  1. Загальні положення

Програма надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території Маразліївської сільської ради на 2024-2025 рр. (далі - Програма) розроблена відповідно до Конвенції ООН про права дитини, Всесвітньої декларації про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей, Бюджетного кодексу України, Конституції України, Закону України «Про охорону дитинства», Закон України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», враховуючи Постанову Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2005 р. №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку»

 

  1. Мета Програми

Метою Програми є створення додаткових умов у Маразліївській сільській раді для соціальної адаптації, соціокультурного розвитку та матеріальної підтримки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18- річного віку.

 

  1. Склад проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання програмним методом

Актуальність розробки даної програми підтверджується постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2005 № 823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку».

За місцем знаходження обліково- статистичних карток дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування станом на 01.01.2024 перебувають 20 дітей та 01.01.2025 року перебувають 2  дітей.

 

  1. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

Для досягнення визначеної цією програмою мети необхідно забезпечити здійснення організаційних заходів шляхом:

  • забезпечення матеріальної підтримки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування після досягнення ними 18- річного віку;
  • забезпечення контролю, координації, планування та ефективності використання ресурсів, необхідних для виконання Програми.

Розмір одноразової допомоги здійснюється у готівковій (грошовій) формі на підставі заяви та паспорта отримувача цієї допомоги. Списки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, яким у поточному році виповнюється 18 років, подає служба у справах дітей, сім’ї Маразліївської сільської ради.

 

 

  1. Ресурсне забезпечення Програми

Фінансування заходів на виконання Програми здійснюватиметься за рахунок сільського бюджету, а також інших, не заборонених законом джерелом.

Фінансування Програми здійснюється в межах видатків, затверджених рішенням Маразліївської сільської ради про бюджет на 2024 рік та 2025 рік .

 

  1. Перелік заходів і завдань Програми

Виконання Програми передбачається здійснити протягом 2024-2025 року в постійному режимі без поетапного розмежування, враховуючи час досягнення повноліття дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18- річного віку на території Маразліївської сільської ради заплановано 20 особам у розмірі 1810,0 гривень кожній-2024 р. та 2 особам – 3620,0 гривен. – 2022 р.

Протягом року можливе коригування Програми у разі необхідності. Перелік заходів і завдань реалізації Програм наведений Додаток 2 до

Програми.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

У період виконання Програми очікується зниження неактивних проявів серед дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку, підвищення рівня соціального захисту, поліпшення соціально психологічного стану.

 

  1. Організація управління та контролю за ходом виконання Програми

Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради є головним розпорядником бюджетних

коштів. Реалізація Програми здійснюється шляхом виконання заходів щодо реалізації Програми. Відповідальним виконавцем програми є Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради, організаційний супровід та координація діяльності щодо виконання програми здійснюється службою у справах дітей Маразліївської сільської ради.

 

 

 

Додаток до Програми

 

ПЕРЕЛІК

завдань і заходів реалізації Програми надання одноразової допомоги дітям- сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-

річного віку на території Маразліївської сільської ради на 2024-2025 роки

 

 

№ з/п

Найменування заходу і завдання

Термін виконання

Орієнтовний обсяг

фінансування, (тис.грн.)

1

2

3

4

1.

Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку на території Маразліївської сільської ради

Протягом 2024 року

36200,00  грн

2025року

3620, 00  грн

 

 

 

Разом:

 

39 820, 00  грн