Україна

Маразліївська сільська рада

Білгород-Дністровський район Одеська область

 

Р І Ш Е Н Н Я   (ПРОЕКТ)

 

Про затвердження  Цільової Програми

«Протидії злочинності та посилення

громадської безпеки на території

 Маразліївської об’єднаної територіальної

громади на 2024-2025р.р. -  «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА»

та виділення коштів на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року

        

Відповідно до ст.26, ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні », статті 15 Закону України «Про оборону України», пункту 17 частини 1 статті 91 Бюджетного кодексу України, лист Білгород-Дністровського районного відділу поліції ГУ НП в Одеській обл.№63/31187 від 21.11.2023року, є необхідність внесення змін та доповнень до рішення сесії Маразліївської сільської ради №1181- VІІІ від 22.12.2023 року «Про бюджет Маразліївської сільської ради на 2024 рік» та затвердження Цільової Програми «Протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Маразліївської об’єднаної територіальної громади на 2024-2025р.р. -  «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА» та виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 100 000,00грн на 2024 рік, Маразліївська сільська рада

 

           ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Цільову Програму «Протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Маразліївської об’єднаної територіальної громади на 2024-2025р.р. -  «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА» (додається) на забезпечення паливно-мастильними матеріалами для належної роботи службового автотранспорту та проведення спеціальних профілактичних рейдів . 
  2. Виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 100 000,00грн на 2024 рік для Білгород-Дністровського районного відділу поліції.
  3. Відповідальність за організацію виконання цього рішення покласти на начальника фінансового управління Маразліївської сільської ради Городецьку А.А..
  4. Контроль за виконання рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства  та комунальної власності ( голова Станков М.М. ).

 

 

Маразліївський сільський голова                                                                 Віктор ТОПОР

 

С. Маразліївка

«      » лютого 2024 року

  №         -VІІІ

 

 

Затверджено

Рішення Маразліївської

сільської ради

Від ___.02.2024року №_____-VІІІ

 

Паспорт

Цільової Програми протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Маразліївської об’єднаної територіальної громади на 2024-2025р.р. -  «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА»

 

  1. Ініціатор розроблення Програми (замовник): Білгород-Дністровський районний відділ поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області
  2. Розробник програми: Маразліївська сільська рада
  3.  Співрозробник Програми: Білгород-Дністровський  районний відділ поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області
  4. Термін реалізації програми: 2024-2025 роки
  5. Обсяги фінансування програми: 200,0 тис.грн.
  6. Очікуваними результатами виконання програми є:
  • Посилення діяльності правоохоронних органів у забезпеченні правопорядку на території ОТГ,
  • Налагодження ефективності співпраці між поліцією та ОМС і населенням;
  • Профілактика та протидія злочинності на території громади ;
  • Надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги;
  • Вирішення поточних проблем та обрання найефективніших способів їх вирішення.
  1. Термін проведення звітності: по виконанню програми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цільової Програми протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Маразліївської об’єднаної територіальної громади на 2024-2025р.р. -  «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА»

Загальна частина

Програма протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Маразліївської об’єднаної територіальної громади на 2024-2025р.р. - «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА»– це комплекс організаційно-правових заходів місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів громади, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю, тому числі її організованими формами, корупцією, попередження дорожнього травматизму та запобігання загибелі людей в дорожньо-транспортних пригодах, зміцнення матеріально-технічної бази правоохоронних органів.

 

Мета Програми

Метою програми є підвищення ефективності роботи правоохоронних органів, забезпечення активності наступальної протидії злочинності, посилення профілактичної роботи місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування щодо усунення факторів, що негативно впливають на стан правопорядку в Маразліївській ОТГ, об’єднання їх зусиль та зусиль громадськості для забезпечення законності і правопорядку в об’єднаній територіальній громаді на основі чітко визначених пріоритетів.

Основними завданнями Програми є:

  • зниження рівня злочинності, послаблення соціальної напруги, викликаної її впливом;
  • поліпшення захисту правоохоронними органами прав, свобод і власності громади, створення безпечних умов життя в громаді;
  • підтримання публічного порядку та безпеки громади на максимально високому рівні;
  • мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягуванню їх у протиправну діяльність;
  • зростання професіоналізму працівників поліції, підвищення ефективності роботи, зростання авторитету та довіри населення до поліції
  • зменшення корупційних проявів, створення прозорої системи прийняття управлінських рішень;
  • підвищення результативності роботи Білгород-Дністровського відділу поліції з профілактики правопорушень, розкриття кримінальних проявів та підтримання належного правопорядку в громаді;
  • змінити кадровий потенціал та авторитет поліції, яка працює у громаді;
  • більш широко залучити населення до участі в роботі громадських формувань з охорони громадського порядку;
  • забезпечити життєво важливі інтереси населення, об’єктів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності;
  • інформаційне забезпечення державних органів, органів місцевого самоврядування, організацій і населення з питань забезпечення охорони громадського порядку;
  • досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного забезпечення Білгород-Дністровського районного відділу поліції.

Відповідно до Закону України «Про поліцію» фінансування і матеріально-технічне забезпечення поліції здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, а також джерел не заборонених законом.

Аналіз стану забезпечення Білгород-Дністровського районного відділу поліції і умов праці свідчить, що обсяги фінансування не відповідають їх дійсними потребам, фінансування проводиться тільки на грошове забезпечення особового складу та витрати на енергоносії.

Програма протидії злочинності та посилення громадської безпеки на території Маразліївської об’єднаної територіальної громади на 2024-2025р.р. «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА» розроблена з метою удосконалення роботи всіх зацікавлених державних і правоохоронних органів щодо профілактики правопорушень, попередження злочинів, активного залучення до співпраці інспекторів поліції та сил громадськості, на створення належних умов для діяльності поліції, його організаційне та матеріально-технічне забезпечення і передбачає наступні заходи:

 

Організаційне забезпечення профілактики злочинності

Розглядати питання організаційного, матеріального забезпечення виконання заходів із профілактики злочинності органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у взаємодії з правоохоронними органами району на сесіях Маразліївської сільської ради.

 Забезпечити гласність правоохоронної діяльності спрямованої на попередження злочинності. Здійснювати підготовку матеріалів спрямованої для газет, телебачення, у тому числі, розміщувати таку інформацію на власних сторінках у мережі Інтернет, проводити зустрічі, прес-конференції, надавати необхідну допомогу у висвітленні роботи працівників відділення поліції.

Систематично аналізувати стан правопорядку на території Маразліївської громади. З врахуванням факторів, які негативно впливають на стан правопорядку, розробити комплексні плани заходів щодо запобігання злочинності.

 

Заходи з охорони публічного порядку та безпеки

 

Для підвищення якості забезпечення публічної безпеки та роботи нарядів груп реагування патрульної поліції:

  • забезпечити додаткове встановлення камер відеоспостереження;
  • забезпечити паливно-мастильними матеріалами для належної роботи службового автотранспорту та проведення спеціальних профілактичних рейдів.

Для оперативного реагування на злочини пов’язані з незаконною порубкою лісу та вивозу піщано-гравійної суміші забезпечити наряди груп реагування патрульної поліції паливно-мастильними матеріалами та автозапчастинами до службових автомобілів.

 

 

Фінансове забезпечення програми

 

Забезпечення виконання цієї програми здійснюється в межах видатків, передбачених в бюджеті Маразліївської сільської ради.

Обсяг фінансування Програми з бюджету визначається виходячи з конкретних завдань та наявних коштів і може уточнюватися під час формування проекту бюджету Маразліївської сільської ради на відповідний рік з урахуванням можливостей дохідної частини бюджету.

 

 

 

Секретар сільської  ради                                                            Інна МОСКАЛЕНКО