Описание: Описание: Описание: Описание: TSIGN

Україна

Маразліївська сільська рада

Білгород-Дністровський район Одеська область

 

Р І Ш Е Н Н Я (ПРОЕКТ) 

 

Про затвердження Програми

«Всеукраїнські змагання

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

серед учнів закладів загальної середньої

освіти 2024 навчальному році під гаслом

«РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ»»

та перерозподіл коштів на її виконання по

Управлінню освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради

        

Відповідно до ст.26, ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні », Указу Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та Програми Міністерства молоді та спорту України №1161/5.2/23 від 08.12.2023року, є необхідність внесення змін та доповнень до рішення сесії Маразліївської сільської ради №1181- VІІІ від 22.12.2023 року «Про бюджет Маразліївської сільської ради на 2024 рік» та затвердження Програми «Всеукраїнські змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти 2024 навчальному році під гаслом «РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ»» та перерозподілити кошти на її виконання в сумі 40 000,00грн на 2024 рік, Маразліївська сільська рада

 

           ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму «Всеукраїнські змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти 2024 навчальному році під гаслом «РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ»» (додається). 
  2. Перерозподілити кошти на її виконання по Управлінню освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради в сумі 40 000,00грн.
  3. Головному бухгалтеру  Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради внести зміни до плану асигнувань Маразліївської сільської ради  на  2024 рік.
  4. Контроль за виконання рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства  та комунальної власності ( голова Станков М.М. ).

 

 

Маразліївський сільський голова                                                                 Віктор ТОПОР

 

 

С. Маразліївка

«      » лютого 2024 року

  №         -VІІІ

 

                                                                                                                     Додаток 1

                                                                                                                   до рішення Маразліївської сільської ради від

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

Всеукраїнські змагання "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти 2024 навчальному році під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Маразліївка

 

 

                                                                                                                          Програма

Всеукраїнські змагання "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти 2024 навчальному році під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО"

              

                                    Паспорт програми

1.

Ініціатор розроблення програми

(замовник)

Президент України Зеленський Володимир Олександрович

2.

Підстава для розробки програми

Міністерство молоді та спорту України №1161/5.2/23 від 08.12.2023

3.

Розробник програми

Управління освіти, культури, сім`ї  молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської с/р

4.

Відповідальний виконавець програми

Управління освіти, культури, сім`ї  молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської с/р

5.

Термін реалізації програми

2024 р.

6.

Перелік   витоків    фінансування  у виконанні програми

Місцевий бюджет сільської ради, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів,

необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 

                    

                             40 000,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

Загальні положення.

Програма розвитку фізичної культури і спорту в Маразліївської територіальної громади на 2024 роки (далі – Програма) розроблена на виконання закону України «Про фізичну культуру і спорт» та зважаючи на важливу роль щодо розвитку футболу, фізичної культури і спорту на селі.

У Програмі враховано положення Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Національну доктрину розвитку фізичної культури і спорту, укази Президента України. Програму діяльності Кабінету Міністрів України, інші програмні, законодавчі та нормативно-правові документи щодо регулювання розвитку фізичної культури та спорту, а також методичні рекомендації щодо формування і реалізації регіональних програм розвитку фізичної культури і спорту, затверджених Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. Програма входить до системи заходів, спрямованих на забезпечення реалізації стратегічних пріоритетів розвитку фізичної культури і спорту, визначених у Концепції Державної програми розвитку фізичної культури і спорту та базується на основних засадах стратегії розвитку фізичної культури і спорту.

Програма є узгодженим за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації заходів, спрямованих на створення та поліпшення правових, фінансових, організаційних основ діяльності у сфері фізичної культури і спорту, та регулює найбільш важливі суспільні відносини у створенні умов для розвитку фізичної культури і спорту, яка є важливою складовою здорового способу життя та зміцнення здоров’я громадян сільської ради.

 

 

 

         1. Мета і завдання

Всеукраїнські змагання "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2024 навчальному році під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО" (далі - Змагання) проводяться серед учнів закладів загальної середньої освіти.

Змагання проводяться з метою популяризації видів спорту серед учнів      закладів загальної середньої освіти, через підготовку, проведення та розвиток Змагань з видів спорту.

Завданнями Змагань є:

  1. Популяризація видів спорту та здорового способу життя.
  2. Залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом.
  3. Створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти.
  4. Підтримка у закладах загальної середньої освіти системи фізичного виховання.
  5. Формування у молоді сталих традицій і мотивації щодо фізичного виховання і спорту як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя.
  6. Залучення талановитих дітей та підлітків для занять у закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю та інших закладів фізичної культури та спорту.
  7. Покращення спортивного іміджу України.

 

 

  1. Організація та керівництво проведенням змагань

 

                Для ефективної підготовки та проведення Змагань Міністерством молоді та спорту України в одеській області створюється організаційний комітет Змагань.

До складу організаційного комітету входять представники Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, обласних держадміністрацій (обласних військово-цивільних, військових адміністрацій у разі їх утворення) та Київської міськдержадміністрації (Київської міської військової адміністрації у разі її утворення), національних спортивних федерацій з видів спорту та інші фахівці на громадських засадах (за згодою).

До складу регіональних організаційних комітетів входять представники - структурних підрозділів обласних держадміністрацій (обласних військово- цивільних, військових адміністрацій у разі їх утворення) та Київської міськдержадміністрації (Київської міської військової адміністрації у разі їх утворення), відділень (філій) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, місцевих/обласних осередків національних спортивних федерацій з видів спорту, та органів місцевого самоврядування.

Організаційні комітети збираються на засідання за потреби та приймають рішення, обов'язкові для виконання.

Керівництво та контроль за підготовкою 1, 2, 3 та 4 етапів Змагань покладається на обласні держадміністрації (обласні військово-цивільні, військові адміністрації у разі їх утворення) та Київську міськдержадміністрацію (Київську міську військову адміністрацію у разі її утворення) та їх структурні підрозділи, структурні підрозділи з питань фізичної культури і спорту, освіти та науки, органів місцевого самоврядування, місцеві/обласні осередки національних спортивних федерацій, а також на суддівські колегії.

Календарні плани проведення змагань кожного етапу затверджуються відповідними структурними підрозділами обласних держадміністрацій (обласних військово-цивільних, військових адміністрацій у разі їх утворення) та Київської міськдержадміністрації (Київської міської військової адміністрації у разі її утворення), за поданням місцевих/обласних осередків національних спортивних федерацій.

 

           Відповідальність за безпосереднє проведення 1 - 4 етапів Змагань покладається:

1-3 етапів - на керівників закладів освіти та структурні підрозділи з питань фізичної культури і спорту, освіти та науки, органів місцевого самоврядування;

3-4 етапів - на відповідні структурні підрозділи з питань фізичної культури і спорту, освіти і науки обласних військових та Київської міської військової адміністрації та відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Відповідальність за проведення змагань 1 - 4 етапів Змагань покладається на суддівські колегії, персональний склад яких затверджується у встановленому порядку відповідним організатором.

Координацію та проведення змагань 5 етапу здійснюють організаційний комітет з питань підготовки, проведення та розвитку всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році, Міністерство молоді та спорту України разом із Всеукраїнським центром фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”, Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України , національні спортивні федерації з видів спорту та головна суддівська колегія (надалі - ГСК), сформована федераціями та затверджена наказами організаторів змагань. Суддівство здійснюється відповідно до офіційних Правил змагань з видів спорту.

Інформація про Змагання, відомості щодо реєстрації учасників розміщені на сайті "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" за посиланням: http://scl.gov.ua.

 

В умовах дії на території України воєнного стану у зв'язку із триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, проведення змагань здійснюється з дотриманням вимог Законів України "Про національну безпеку України" та "Про правовий режим воєнного стану" та наказу Мінмолодьспорту від 28.05.2022 № 1587 "Про деякі питання проведення всеукраїнських спортивних заходів в умовах воєнного стану" (зі змінами).

Організація та проведення Змагання здійснюється із дотриманням Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

 

 

 

  1. Строки і місце проведення змагань

Змагання проводяться з грудня 2023 по червень 2024 навчального року і складаються з п’яти етапів:

Етап 1 (шкільний) - змагання проводяться в межах окремих закладів загальної середньої освіти з метою виявлення найсильніших учасників та формування команд закладів загальної середньої освіти з виду спорту.

Дати проведення: грудень 2023 - січень 2024.

Етап 2 (територіальний та районний у містах - обласних центрах) -

змагання проводяться серед закладів загальної середньої освіти в межах територіальних громад, окремо, за необхідністю, відповідно до п. 3.2, у містах обласного центру проводяться районні етапи змагання. Переможці отримують право брати участь у наступному етапі змагань.

Дати проведення: лютий - березень 2024.

Етап 3 (районний та міський у містах - обласних центрах)-змагання проводяться в межах районів областей між командами закладів загальної середньої освіти, окремо, за необхідністю, відповідно до п. 3.2, у містах обласного центру проводяться міські етапи змагання. Переможці отримують право брати участь у наступному етапі змагань.

Дати проведення: квітень - травень 2024.

Етап 4 (обласний) - змагання проводяться серед команд закладів освіти адміністративної складової територіального устрою України (АР Крим, областей України, м. Києва та Севастополя (далі - Території)). Переможці отримують право брати участь у наступному етапі змагань.

Дати проведення: травень 2024.

Етап 5 (всеукраїнський) - фінальна частина змагань. У фінальній частині змагань беруть участь переможці 4 (обласного) етапу та команди, що посіли 1 місця у змаганнях в містах - обласних центрів, які визначають переможця Змагань.

Дати проведення: червень 2024.

 

 

 

Для закладів загальної середньої освіти міст - обласних центрів, за погодженням регіонального організаційного комітету допускається проведення 2 етапу змагань (територіальний та районний у містах - обласних центрах) в межах адміністративних районів міста відповідної територіальної громади з подальшим визначенням переможців серед районів у 3 етапі змагань (районний та міський у містах - обласних центрах). Переможці 3 етапу отримують право брати участь у обласному етапі змагань.

Змагання проводяться з урахуванням графіків освітнього процесу закладів освіти.

Терміни та місця проведення кожного етапу визначаються організаторами,     відповідними регламентами та розпорядчими документами організаторів.

Змагання проводяться у спортивних залах закладів загальної середньої освіти та спортивних комплексах відповідної територіальної громади в залежності від етапу змагань.

 

  1. Учасники та умови проведення змагань
    1. Учасниками Змагань є учні закладів загальної середньої освіти. Вікова група учасників визначається у окремих регламентах з видів спорту.
    2. До участі у змаганнях допускаються учні закладів загальної середньої освіти відповідних територіальних громад, які заповнили необхідні дані через форму реєстрації на змагання з виду спорту на сайті “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" (http://scl.gov.ua) (Додаток 1).
    3. Команди-учасниці перед початком кожного етапу Змагань (починаючи з 2 етапу) зобов’язані надати ГСК для реєстрації такі документи: заявку команди з найменуванням команди, зазначенням прізвища, ім’я та по- батькові, датою народження учасника змагань, відміткою лікаря про допуск до Змагань, відомостями про представника команди, його контактним номером телефону Додаток 2).
    4. До участі у Змаганнях допускаються учні закладів загальної середньої освіти, які за станом здоров'я не мають протипоказань до фізичних навантажень, та які були зареєстровані закладом загальної середньої освіти у встановленому порядку відповідно до пунктів 4.2 та 4.3 цього Положення.

Участь учнів закладів загальної середньої освіти, які додатково займаються у закладах спеціалізованої освіти спортивного профілю та інших закладах фізичної культури регламентується Регламентом про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з окремого виду спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти на відповідний навчальний рік.

Окремі вимоги до учасників Змагань не передбачені цим Положенням визначаються Регламентом про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з окремого виду спорту на відповідний навчальний рік.

    1. Відповідальність за техніку безпеки під час проведення Змагань, медичний контроль за допуском учасників до Змагань несуть організатори змагань.
    2. Змагання з видів спорту проводяться відповідно до правил змагань з видів спорту, розроблених всеукраїнськими спортивними федераціями з видів спорту з урахуванням правил спортивних змагань відповідних міжнародних спортивних федерацій та відповідно до затвердженої програми та календаря етапів змагань з видів спорту.
    3. Регламентними документами Змагань є це Положення та Регламенти про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з видів спорту. Питання, не врегульовані цим Положенням, регулюються Регламентами про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з видів спорту.
    4. Системи проведення Змагань визначаються у Регламентах про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” з видів спорту.
    5. Регіональні організаційні комітети з питань підготовки та проведення Змагань після кожного завершеного етапу Змагань протягом 3 днів надають організаційному комітету Змагань у електронному вигляді (office.scl.com.ua@gmail.com) звіт про проведення відповідного етапу всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” (Додаток 3).

 

 

  1. Фінансове забезпечення
    1. Фінансування витрат, пов'язаних з забезпеченням підготовки та проведенням 1, 2, 3 та 4 етапів Змагань здійснюється в межах коштів, передбачених у відповідних місцевих бюджетах, а також інших джерел, не заборонених законодавством.
    2. Фінансування витрат, пов'язаних із забезпеченням підготовки та проведенням 5 фінального етапу Змагань здійснюється у межах коштів, передбачених у державному бюджеті, розпорядником яких є Міністерство молоді та спорту України, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

За кошти організацій, що відряджають, а також інших джерел, не заборонених законодавством, здійснюються всі витрати з участі команд у фінальному етапі Змагань: оплата проїзду та добових під час переїзду учасників до місця проведення змагань та зворотно, харчування та проживання.

    1. Умови фінансування Змагань можуть бути змінені.

 

 

  1. Умови визначення першості та нагородження переможців і призерів Змагань
    1. Визначення переможців відбувається відповідно до офіційних Правил спортивних змагань з видів спорту.
    2. Нагородження переможців і призерів Змагань з видів спорту проводять обласні військові та Київська міська військова адміністрації та їх структурні підрозділи, національні спортивні федерації з видів спорту та їх місцеві/обласні осередки.
    3. Команда, яка перемогла на 2 етапі Змагань з виду спорту, отримує звання “Переможець територіального етапу Змагань з виду спорту“ (“Переможець районного етапу Змагань з виду спорту” у містах - обласних центрах) та нагороджується кубком і дипломом, гравці команди - дипломами, медалями, пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на 2 етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками і дипломами, гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Переможець 2 етапу Змагань з видів спорту здобуває право брати участь у 3 етапі змагань з виду спорту.

    1. Команда, яка перемогла на 3 етапі районних Змагань, отримує звання “Чемпіон районного етапу Змагань з виду спорту“ (“Чемпіон міського етапу Змагань з виду спорту” у містах - обласних центрах), нагороджується кубком за 1 місце, гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на 3 етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками, гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів Змагань (за наявності).

Переможець 3 етапу Змагань з виду спорту здобуває право брати участь у 4 етапі Змагань з виду спорту.

Судді, які проводили третій етап Змагань, нагороджуються дипломами.

    1. Команда, яка перемогла на 4 етапі обласних Змагань, отримує звання “Чемпіон обласного етапу Змагань з виду спорту“, нагороджується перехідним кубком, кубком за 1 місце, отримує металеву плакетку “Чемпіона з виду спорту” (нанесення складу команди: Ім'я і Прізвище), гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на 4 етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками, металевими плакетками призерів з виду спорту (нанесення складу команди: Ім'я і Прізвище), гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Переможець 4 етапу Змагань з виду спорту здобуває право брати участь у 5 етапі Змагань з виду спорту.

Команди закладів загальної середньої освіти міста Києва які посіли 1-2 місця отримують право взяти участь у всеукраїнському етапі змагань.

Судді, які проводили четвертий етап змагань, нагороджуються дипломами.

    1. Команда, яка перемогла на 5 етапі Змагань, отримує звання “Чемпіон всеукраїнського етапу Змагань з виду спорту”, нагороджується перехідним кубком, кубком за 1 місце, отримує металеву плакетку “Чемпіон всеукраїнського етапу Змагань з виду спорту” (нанесення складу команди: Ім'я і Прізвище), гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами та цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Команди, які зайняли 2-е та 3-є місця на 5 етапі Змагань з виду спорту, нагороджуються кубками, металевими плакетками призерів Змагань з виду спорту (нанесення складу команди: Ім'я і Прізвище), гравці команди - дипломами, медалями та пам'ятними призами і цінними подарунками від спонсорів змагань (за наявності).

Судді, які проводили п'ятий етап Змагань, нагороджуються дипломами

 

 

 

  1. Інші умови змагань
    1. Учні закладів загальної середньої освіти, що приймають участь у Змаганнях обирають назву команди, спортивний логотип школи, заклички, єдину форму (за можливості) та інші атрибути.
    2. Під час проведення Змагань необхідно суворо дотримуватись положень, постанов Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, розпоряджень голів обласних військових адміністрацій, та інших нормативних актів, які є чинними на період підготовки та проведення Змагання, і відповідно до них прописувати вимоги стосовно наявних ситуацій і потреб.
    3. Під час проведення Змагань організатор забезпечує учасників заходу інформацією про найближче укриття, до якого необхідно слідувати під час повітряної тривоги. Продовження заходу відбувається після закінчення повітряної тривоги.

Ресурсне забезпечення ПРОГРАМИ

 

 

 

 

Обсяг коштів

Цільове використання коштів

Фінансування

4000,00

Брендовані Кубки 1-3 місце

Місцевий бюджет

3500,00

Брендовані медалі

Місцевий бюджет

20000,00

Брендована спортивна форма

Місцевий бюджет

10000,00

Брендовані банери, дошки

Місцевий бюджет

2500,00

Інвентар (м'ячі)

Місцевий бюджет

40000,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник Управління                                                                  Бадіна Олена