Україна

Маразліївська сільська рада

Білгород-Дністровський район Одеська область

 

Р І Ш Е Н Н Я (ПРОЕКТ) 

Про затвердження  Програми

взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської

 районної державної (військової) адміністрації з

органами місцевого самоврядування Маразліївської

сільської ради на 2024 рік» та виділення коштів

на її виконання з вільного залишку,

який утворився на 01.01.2024 року

         Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення управління архівною справою і діловодством та координації діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, забезпечення збалансованого економічного розвитку на території Маразліївської сільської ради Білгород – Дністровського району, є необхідність внесення змін та доповнень до рішення сесії Маразліївської сільської ради №1181-VІІІ від 22.12.2023 року «Про бюджет Маразліївської сільської ради на 2024 рік» та затвердження Програми «Забезпечення потреб військової частиниА4638 Залученої до виконання бойових завдань на наступальних операцій на сході України «ЗАХИСТ» на 2024 рік» та виділити кошти до спеціального фонду бюджету розвитку на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 1 000 000,00грн на 2024 рік, Маразліївська сільська рада

 

           ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік (далі – Програма) (додається) на послуги інтернет - провайдерів за користування Інтернетом та видатки на ремонт і обслуговування комп’ютерної та оргтехніки, видатки на обслуговування охоронної сигналізації та оплату послуг охорони. 
  2. Виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 12 000,00грн на 2024 рік для Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації.
  3. Відповідальність за організацію виконання цього рішення покласти на начальника фінансового управління Маразліївської сільської ради Городецьку А.А..
  4. Контроль за виконання рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства  та комунальної власності ( голова Станков М.М. ).

 

 

Маразліївський сільський голова                                                                 Віктор ТОПОР

 

С. Маразліївка

«      » лютого 2024 року

  №         -VІІІ

 

                                                                                                                                                                    Додаток

                                                                                              до рішення Маразліївської сільської ради

                                                                                                 від  ____________ року

                                                                                                                                                                                      № ____________

 

 

ПРОГРАМА

взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

І. Загальні положення

Програма взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік (далі – Програма) розроблена у відповідності Конституції України, Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 1999 року № 339 «Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади» (враховуючи зміни і доповнення, внесені постановами Кабінету Міністрів України від 5 липня 2004 року № 835, від 3 червня 2009 року № 549), Порядку розроблення регіональних цільових та комплексних програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженому розпорядженням голови Одеської обласної державної адміністрації від 04.07.2017 року № 544/А-2017 «Про затвердження Порядку розроблення в Одеській обласній державній адміністрації регіональних цільових та комплексних програм, моніторингу та звітності про їх виконання».

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Управління архівною справою та діловодством на рівні Білгород-Дністровського району здійснюється як взаємодія архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації (далі – архівний відділ райдержадміністрації) та органів місцевого самоврядування.

Взаємовідносини між архівним відділом райдержадміністрації та органами місцевого самоврядування базуються на виконанні законодавства України з питань місцевого самоврядування, державної служби, ведення архівної справи і діловодства та контролі за їх виконанням.

Архівний відділ райдержадміністрації здійснює реалізацію державної політики у сфері архівної справи і діловодства та координацію діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у питаннях архівної справи і діловодства на території Білгород-Дністровського району.

Для забезпечення функцій, покладених державою на архівний відділ райдержадміністрації та виконання завдань, що виникають, необхідне достатнє фінансування.

Незважаючи на ріст цін і тарифів на товари та послуги, впродовж останніх років вказані видатки не зростали. Такий стан бюджетного забезпечення значно ускладнює виконання функцій, покладених на архівний відділ райдержадміністрації. Зокрема, не забезпечено в повному обсязі потреби у видатках на оплату послуг зв’язку, інтернет-провайдерів за користування Інтернетом, ремонту та обслуговування комп’ютерної та оргтехніки, обслуговування охоронної сигналізації та оплату послуг охорони.

З метою вирішення цих питань та враховуючи недостатність коштів державного бюджету на утримання архівного відділу райдержадміністрації, необхідне впровадження комплексних заходів, у зв’язку з чим і зумовлена необхідність розробки, прийняття та виконання Програми.

ІІІ. Мета та завдання Програми

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» метою Програми є покращення матеріально-технічного забезпечення, підвищення ефективності роботи архівного відділу райдержадміністрації.

Метою Програми є:

- поліпшення якості надання управлінських послуг громадянам;

- підвищення дієвості управлінських рішень, удосконалення роботи органів державної влади шляхом співпраці та посилення взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування;

- забезпечення реалізації державної політики у сфері архівної справи і діловодства на території Білгород-Дністровського району, утвердження свободи слова, розбудови громадянського суспільства, забезпечення відкритості в діяльності архівного відділу райдержадміністрації;

- забезпечення виконання повноважень, які здійснюються архівним відділом райдержадміністрації;

- надання методичної та іншої практичної допомоги органам місцевого самоврядування з удосконалення організації їх роботи, підготовка пропозиції щодо поглиблення взаємодії з органами місцевого самоврядування для спільного вирішення питань економічного, соціального та культурного розвитку громади.

 

Мету Програми передбачається досягти шляхом:

  • удосконалення системи управління в органах виконавчої влади;

- підвищення зворотного зв’язку із населенням району та участі громадськості у районному та місцевому управліннях;

- проведення аналізу роботи органів місцевого самоврядування у межах повноважень і в порядку, визначених законодавством, надання методичної та іншої практичної допомоги з удосконалення організації їх роботи, підготовка пропозиції щодо поглиблення взаємодії з органами місцевого самоврядування для спільного вирішення питань економічного, соціального та культурного розвитку району.

Мета Програми буде досягнута шляхом підвищення ефективності здійснення функцій виконавчої влади на території Маразліївської сільської ради Білгород-Дністровського району в межах повноважень архівного відділу райдержадміністрації

ІV. Напрями діяльності та заходи Програми

Заходи Програми:

Здійснення виїзних робочих нарад та особистих прийомів громадян  начальником та працівниками архівного відділу райдержадміністрації. Проведення семінарів, занять на території Маразліївської сільської ради Білгород-Дністровського району з метою оперативного вирішення проблемних питань з архівної справи та діловодства  на території громади.

Здійснення виїзного моніторингу роботи архівних підрозділів підприємств, перевірка установ та організацій. Приведення архівної справи та діловодства, у відповідність до вимог чинного законодавства, проведення консультацій з громадськістю, вирішення актуальних питань забезпечення соціальних прав населення в межах роботи архівного відділу райдержадміністрації.

Надання практичної допомоги з питань організації архівної справи та діловодства на території Маразліївської сільської ради Білгород-Дністровського району, ефективної діяльності трудового архіву.

Перелік завдань, заходи щодо виконання Програми та розшифровка напрямів використання коштів викладено у додатках 2 та 3 до цієї Програми.

 

V. Фінансове забезпечення Програми

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету Маразліївської сільської ради на 2024 рік відповідно до статті 85 Бюджетного кодексу України.

Прогнозний обсяг фінансування Програми на весь термін її реалізації становить 12,0 тис. грн.

Виконання Програми передбачено здійснити протягом 2024 року.

Ресурсне забезпечення Програми наведене у додатках 1-3 до Програми.

 

VІ. Очікувані результати

Програма передбачає фінансове забезпечення видатків на поточне утримання, поліпшення матеріально-технічної бази архівного відділу райдержадміністрації, що буде сприяти їх ефективному функціонуванню, підвищенню оперативності та ефективності прийняття та реалізації управлінських рішень.

 

VIІ. Координація та контроль за виконанням Програми

Виконання Програми покладається на архівний відділ райдержадміністрації. Розподіл видатків здійснюється за наказом начальника архівного відділу райдержадміністрації.

Контроль за виконанням Програми здійснюється начальником архівного відділу райдержадміністрації.

Архівний відділ райдержадміністрації до 10 числа місяця, наступного за звітним роком, подає інформацію про стан виконання Програми Маразліївської сільської ради.

 

 

Секретар сільської ради                                                                     Інна МОСКАЛЕНКО

 

 

ПАСПОРТ

Програми  взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

 

 

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Архівний відділ Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації

2.

Розробник Програми

Архівний відділ Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації

3.

Відповідальний виконавець Програми

Архівний відділ Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації

4.

Учасники Програми

Архівний відділ Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації та Фінансовий відділ Маразліївської сільської ради

5.

Термін реалізації Програми

2024 рік

6.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

 

Бюджет Маразліївської сільської ради

 

7.

Обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

 

12,0 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Програми взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

 

 

Ресурсне забезпечення Програми взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

 

                                                                                  тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

2024 рік

Усього витрат на виконання Програми

Усього,

12,0

12,0

у тому числі:

12,0

12,0

Бюджет

12,0

12,0

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                              Інна МОСКАЛЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

                                                                                                                                                                                                                                                           

Напрями діяльності та заходи Програми взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

                                                                                                                                                                                 (тис.грн.)

 

№ п/п

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування

Очікуваний результат

1. Підвищення ефективності здійснення функцій виконавчої влади на території Білгород-Дністровського району в межах повноважень

1.1

Видатки на послуги інтернет - провайдерів за користування Інтернетом та видатки на ремонт і обслуговування комп’ютерної та оргтехніки, видатки на обслуговування охоронної сигналізації та оплату послуг охорони.

2024 рік

Архівний відділ Білгород-Дністровської  районної державної адміністрації

Фінансове управління Маразліївської сільської ради

Бюджет Маразліївської сільської ради

12,0

Вдосконалення системи державного управління та місцевого

самоврядування, набуття досвіду у координації діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування забезпечення  управління архівною справою та діловодством

 

Секретар сільської ради                                                                                                                         Інна МОСКАЛЕНКО

 

 

Додаток 3

до Програми взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

                                                                                                                                                                                                                                                           

Розшифровка напрямків використання бюджетних коштів за Програмою взаємодії Архівного відділу Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації з органами місцевого самоврядування Маразліївської сільської ради на 2024 рік

 

з/п

КЕКВ

Найменування видатків

Найменування

послуг

Одиниця виміру

Всього тис. грн.

 

Розрахунок потреби

тис. грн.

Виконавці

1

2240

Оплата послуг (крім комунальних)

Послуги інтернет -провайдерів за користування Інтернетом

та видатки на ремонт і обслуговування комп’ютерної та оргтехніки, обслуговування охоронної сигналізації та оплата послуг охорони

послуга

12,0

12,0

Архівний відділ Білгород-Дністровської  районної державної адміністрації

     

Разом

 

12,0

12,0

 

 

     Секретар сільської ради                                                                                                                      Інна МОСКАЛЕНКО