Україна

Маразліївська сільська рада

Білгород-Дністровський район Одеська область

 

Р І Ш Е Н Н Я (ПРОЕКТ) 

Про затвердження  Програми

«Забезпечення проведення заходів

у сфері охорони державного кордону

на території Білгород-Дністровського району

“БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік»

та виділення коштів на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року

         Відповідно до ст.26, ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні »,  Законів України: «Про військовий обов’язок і військову службу»; «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;  «Про оборону України»,Указ Президента України «Про положення про територіальну оборону України», «Бюджетний кодекс України», лист 23 загону Морської охорони Державної прикордонної служби України №702/2785-23 від 10.12.2023року, є необхідність внесення змін та доповнень до рішення сесії Маразліївської сільської ради №1181-VІІІ від 22.12.2023 року «Про бюджет Маразліївської сільської ради на 2024 рік» та затвердження Програми «Забезпечення проведення заходів у сфері хорони державного кордону на території Білгород-Дністровського району “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік» та виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 50 000,00грн на 2024 рік, Маразліївська сільська рада

 

           ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму «Забезпечення проведення заходів у сфері хорони державного кордону на території Білгород-Дністровського району “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік» (додається) для відновлення та укріплення боєздатності, розбудови, покращення умов розміщення та несення служби. 
  2. Виділити кошти на її виконання з вільного залишку, який утворився на 01.01.2024 року в сумі 50 000,00грн на 2024 рік для 23 загону Морської охорони Держаної прикордонної служби України.
  3. Відповідальність за організацію виконання цього рішення покласти на начальника фінансового управління Маразліївської сільської ради Городецьку А.А..
  4. Контроль за виконання рішення покласти на постійну комісію з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства  та комунальної власності ( голова Станков М.М. ).

 

 

Маразліївський сільський голова                                                                 Віктор ТОПОР

 

С. Маразліївка

«      » лютого 2024 року

  №         -VІІІ

 

 

                                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                  Рішення  сільської ради   від

                                                                                                 лютого 2024 року №____-VІІІ Маразліївський сільський голова

                                                                                                 ________________Віктор ТОПОР

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма для забезпечення проведення заходів у сфері охорони державного кордону на території Білгород-Дністровського району “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ПАСПОРТ

 

 Програми для забезпечення проведення заходів у сфері охорони державного кордону на території Білгород-Дністровського району “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік

 

  1.  

Ініціатор розроблення Програми

1-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1485)

23-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1472)

 

  1.  

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Закони України:

- «Про військовий обов’язок і військову службу» ;

- «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»;

- «Про оборону України»

Указ Президента України «Про положення про територіальну оборону України»

  • «Бюджетний кодекс України»
  1.  

Розробник Програми

Заступник сільського голови з питань виконавчих органів Маразліївської сільської ради

  1.  

Співрозробники  Програми

1-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1485)

23-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1472)

 

  1.  

Відповідальні виконавці Програми

1-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1485)

23-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1472)

 

  1.  

Учасники Програми

1-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1485)

23-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України (військова частина 1472)

 

  1.  

Термін реалізації Програми

2024 рік

  1.  

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Сільський бюджет

  1.  

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього:

                       

50,00 тис.грн.

 

ІІ. Проблема, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Програма розроблена на основі Закону України «Про оборону України», Указу Президента України «Про положення про територіальну оборону України» від   23 вересня 2016 року № 406/2016, Закон України «Про державний кордон» від 15.07.2021 року №1664.

У зв’язку з забезпеченням виконання покладених завдань, розбудови загону, покращення умов розміщення та несення служби персоналом   23 загону морської охорони Держаної прикордонної служби України, який був передислокований з м. Герой Маріуполь до міста Білгород-Дністровського для подальшої реалізації державної політики у сфері охорони державного кордону, а також суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні та у зв’язку з ускладненням внутрішньополітичної ситуації, зростанням соціальної напруги в Україні, захопленням незаконно створеними збройними формуваннями проросійського спрямування будівель органів державної влади, аеродромів, транспортних комунікацій, органів військового управління, військових частин та установ Збройних Сил України, що дислоковані на території АРК, Донецької та Луганської областей, можливою загрозою захоплення інших територій України, дій диверсійно-розвідувальних груп щодо дезорганізації критично важливих об’єктів забезпечення життєдіяльності населення, системи державного та військового управління в державі виникла нагальна проблема в їх матеріально-технічному забезпеченні для захисту суверенітету і незалежності держави, охорони важливих об’єктів і комунікацій, органів державної влади, території і населення району, боротьби з диверсійними розвідувальними групами та незаконними збройними формуваннями, а також підтримання безпеки та правопорядку в громаді та районі.

З урахуванням зазначеного вище необхідно завчасно у мирний час створити сприятливі умови для вжиття відповідних додаткових заходів щодо удосконалення:

організації та підтримання у постійній готовності персоналу морської охорони Державної прикордонної служби в  районі;

взаємодії сільської та районної державної адміністрації, правоохоронних органів і органів військового управління при підготовці до виконання та при виконанні завдань морської охорони Державної прикордонної служби в  районі.

Зазначені вище завдання передбачаються у заходах Програми і мають бути поставлені в авангарді організаційної роботи органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, домінувати у навчально-виховному процесі навчальних закладів, на підприємствах району та з усіма категоріями громадян.

 

ІІІ. Мета Програми

 

Метою Програми є здійснення заходів щодо: виконання завдань покладених на морську охорону Державної прикордонної служби України, розбудова загону та підготовка особового складу (підрозділів) військової частини 1472 до охорони важливих об’єктів і комунікацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів військового управління, боротьби з диверсійними групами та іншими незаконно створеними збройними формуваннями, забезпечення заходів правового режиму воєнного стану; матеріально-технічного забезпечення потреб особового складу та (підрозділів) військової частини.

 

IV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання Програми

 

Програма передбачає комплексне розв’язання проблем матеріально-технічного забезпечення (підрозділів) військової частини, обладнання місць формування (місце проведення зборів з (підрозділами) військової частини, створення бази мобілізаційного розгортання та навчально-матеріальної бази для організації та проведення занять з військовозобов’язаними, призначеними до складу (підрозділів) військової частини.

Виконання Програми дасть можливість виконати вимоги щодо здійснення матеріально-технічного забезпечення та підвищення готовності  до виконання завдань (підрозділів) військової частини Державної прикордонної служби України.

Практична реалізація завдань, визначених Програмою, буде досягатися шляхом фінансування Програми з сільського бюджету (додаток1).

Ресурсне забезпечення цільової Програми визначене (додаток 2).

Обсяги фінансування Програми на 2024 рік  становить 50,0 тис. грн. та  передбачаються в місцевому бюджеті виходячи з реальних можливостей, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Реалізація Програми відбуватиметься протягом 2023 року.

 

V. Результати, очікувані від виконання Програми

 

Очікувані результати.

Виконання Програми забезпечить виконання покладених завдань та розв’язання  в умовах особливого періоду завдань Держаної прикордонної служби, а саме:

забезпечення надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, оперативного розгортання військ Збройних Сил України та інших військових формувань;

охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій життєдіяльності;

боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;

підтримання правового режиму воєнного стану, посилення охорони громадського порядку та безпеки громадян;

покращить умови розміщення та несення служби персоналом морської охорони Держаної прикордонної служби України.

 

VІ.  Координація та контроль за ходом виконання Програми.

 

Функції з координації виконання заходів Програми покладаються на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Маразліївської сільської ради.

         Координація діяльності, спрямованої на виконання Програми, покладається на військову частину 1485.

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                 Інна МОСКАЛЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                    Додаток 1 до Програми для забезпечення

                                                                                                                                                                                                               проведення заходів у сфері охорони державного               

                                                                                                                                                                                                           кордону на території Білгород-Дністровського

                                                                                                                                                                                                         району  “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік

 

Заходи

Програми для забезпечення проведення заходів у сфері охорони державного кордону на території Білгород-Дністровського району “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2023 рік

 

Назва напрямку діяльності

Перелік заходів Програми

Строк виконання заходів

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовані обсяги фінансування, тис

 
 

Надання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіону

Придбання предметів та матеріалів (будівельних матеріалів) для облаштування об’єктів для підрозділу військової частини морської охорони Державної прикордонної служби, у пунктах дислокації, блок-постів, функціонування об’єктів критичної інфраструктури, захисних споруд, вогневих позицій.

2024  рік

Військова частина 1485

Фінансове управління Маразліївської сільської ради

 

Бюджет Маразліївської сільської ради

 

 

 

50,0

 

 

Всього

 

 

 

50,0

 
 

 

                                                                                                                                                                                                Додаток 2 до Програми для забезпечення

                                                                                                                                                                                                               проведення заходів у сфері охорони державного                       

                                                                                                                                                                                                            кордону на території Білгород-Дністровського

                                                                                                                                                                                                        району  “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік

 

 

Ресурсне забезпечення Програми для забезпечення

проведення заходів у сфері охорони державного

кордону на території Білгород-Дністровського

району  “БЕЗПЕКА КОРДОНУ” на 2024 рік

 

 

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

Усього витрат на виконання Програми,

тис. грн

Обсяг ресурсів, всього

50,0

Бюджет Маразліївської сільської ради

50,0