Багато українців на тлі війни залишилися без роботи. Особливо актуальним питання працевлаштування є для переселенців, яким довелося покинути не лише власні оселі, а й роботу.

         14.04.2023 року фахівцем Білгород-Дністровської філії Одеського обласного центру зайнятості Оксаною Долготер було проведено профінформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб. Присутні мали змогу ознайомитися з основними послугами служби зайнятості, актуальними вакансіями. Кар’єрний радник наголосила  на можливостях отримати нову професію або підвищити кваліфікацію в Одеському ЦПТО, отримати ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.  Надала роз’яснення щодо можливості відкриття власної справи за рахунок держави.

Оскільки людям довелося змінити місце проживання, то все те , що планували раніше підлягає змінам. Це безпосередньо торкнулося і дітей. Серед батьків виникають питання, який навчальний заклад обрати, до якої професії є схильність, як правильно визначитися з майбутнім своєї дитини. Тому внутрішньо переміщені батьки та діти мали змогу отримати ґрунтовні консультації з метою визначення не тільки свого майбутнього, а й майбутнього своїх дітей. Під час індивідуальних консультацій фахівець ознайомила з закладами освіти міста, провела профдіагностичне тестування з метою визначення професійної спрямованості майбутнього абітурієнта.

Проведення таких заходів передбачає на меті інформування внутрішньо переміщених  осіб про послуги служби зайнятості, можливості працевлаштування та розвитку кар’єри в умовах сьогодення.