Захід до дня пам’яток історії та культури.

У 1983 році, за пропозицією Асамблеї Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць, створеній при ЮНЕСКО, Центр культурної спадщини ЮНЕСКО оголосив 18 квітня Міжнародним днем пам’яток та визначних місць. В Україні цей день має назву − День пам’яток історії та культури.

Україна − держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки − перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми (у деяких з них і понині проводяться служби), багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів.

Тож з метою підвищення обізнаності про різноманіття культурної спадщини, її вразливість та необхідність збереження для подальших поколінь18 квітня 2023 року працівники КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіальної громади» провели для під облікових Білгород-Дністровського районного відділу пробації, захоплюючу лекцію про культурні пам’ятки та історичні місця Аккерману, а саме про Аккерманську фортецю, стародавнє місто Тіру, Грецьку та Вірменську церкви, Олександрівські казарми, Синагогу та православні собори, Скіфську кам'яну гробницю, Сарматський склеп та про інші історичні будівлі та місця, які збереглись до нашого часу.Суб’єкти пробації дізнались багато нового та цікавого для себе та мали можливість задати свої питання.

Наприкінці заходу було зауважено, що наш край багатий на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас. Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію! Подорожуючи по своїй землі, ми відкриємо для себе багато нового і цікавого.