Фото без опису

 

На минулому тижні в приміщенні Білгород-Дністровської міської ради відбулося третє спільне засідання робочих груп із налагодження співробітництва Білгород-Дністровської, Шабівської та Мологівської територіальних громад Одеської області в рамках реалізації проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується відповідно до грантової угоди між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Німецьким товариством Міжнародного співробітництва (GIZ).

Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан спільно з експертом проєкту Юрієм Ямковим презентували проєкт під назвою «Веломандри від Античності до сьогодення». Як повідомлялось, проєкт передбачає створення набережної вздовж Дністровського лиману на території міста Білгорода-Дністровського та села Шабо, розроблення туристичного веломаршруту, що з’єднає обидві набережні та зелені глемпінги у селі Молога. Крім того, передбачається розвиток супутньої інфраструктури підприємництва (стоянки для оренди велосипедів, фуд-кортів та ін.), а також розроблення мапи «магнітів», з урахуванням популярних місцевих туристичних локацій.

Під час засідання учасники окремо зупинилися на питаннях гендерних аспектів й інтересів осіб з обмеженими можливостями. За результатами засідання робочої групи було прийнято рішення про дотримання проєктом вимог безбар’єрності, доступності та інклюзивності об’єкту у вигляді облаштування пандусів та спеціальних поручнів при будівництві набережних. Також, проєктом будуть враховані гендерні аспекті у вигляді облаштування спеціальних місць для матерів та їхніх малюків, які обладнані необхіднім інвентарем. Обговорені коментарі та висновки експертів U-LEAD.

Наступним етапом учасники робочих груп визначили завершення проведення громадських слухань та підготовку до підписання Договору про співробітництво територіальних громад щодо реалізації спільного проекту.