Фото без опису

3 лютого заступник голови райдержадміністрації Максим БРИТКОВ спільно із міським головою Віталієм ГРАЖДАНОМ, секретарем міської ради Олександром СКАЛОЗУБОМ та депутатами взяли участь у засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю, яке пройшло під головуванням депутата міської ради Олександра МОРОЗОВА.

Основні питання, що розглядались на засіданні, стосувались взаємодії міської та районної влад щодо пошуку спільних рішень у забезпеченні дотримання санітарних та екологічних норм у поводженні з відходами в прилеглих до міста населених пунктах.

За інформацією начальника КП «Автотранссервіс» Олександра БУРЯЧЕНКА, у зв’язку з несанкціонованим завезенням на територію міста значного обсягу твердих побутових відходів з прилеглих до міста сіл, підприємство вимушено додатково витрачати власні ресурси, що негативно виплаває як на стан техніки, так і на фінансово-економічний стан.

Міський голова, в свою чергу зазначив, що міська влада вживає всіх необхідних заходів задля оновлення спецтехніки КП «Автотранссервіс», поповнення парку контейнерів, розробки плану виведення підприємства з кризового становища, але питання несанкціонованого завезення відходів з прилеглих сіл без участі районної влади вирішити практично неможливо.

Крім того, як зазначив Олександр МОРОЗОВ, комплексного підходу потребує й вирішення питання ремонту дороги до полігону збору ТПВ, формування системи поводження з відходами в селах об’єднаних територіальних громад району.

Директор КП «Білгород-Дністровськводоканал» Олександр БОНДАРЕНКО поінформував учасників засідання про взаємодію з сільськими громадами в питаннях поводження з рідкими побутовими відходами. На сьогоднішній день підприємство централізовано приймає стічні води лише з села Шабо, всі інші населенні пункти, на жаль, практично неконтрольовано вивозять рідкі відходи, і, як правило, зливають їх в міську каналізаційну систему, що створює з одного боку суттєве навантаження на підприємство, а з іншого – призводить до створення додаткових екологічних загроз для всього регіону.

За підсумками засідання, для вирішення поставлених питань, заступником голови райдерж адміністрації Максимом БРИТКОВИМ запропоновано створити спільну робочу групу за участю представників від міської ради та райдержадміністрації, а також сільських та селищних громад Білгород-Дністровського району, головним завданням якої буде вирішення питань поводження з твердими побутовими відходами, створення систем санітарного очищення в сільських громадах, із залученням можливостей підприємств комунальної сфери міста, визначення єдиних правил збору та вивезення рідких відходів на території міста і в селах, що прилягають до нього.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису