Те, що в тебе виходить найкраще, і є твоє покликання.

(Арнольд Бейссер )

 

Семінар для безробітних, які перебувають на обліку більше року.

 

19.05.2021 року провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості Галина Марунченко провела профконсультаційний захід із залученням соціальних партнерів - начальником відділу Білгород-Дністровського бюро правової допомоги громадян - Оленою Боян, державним виконавцем Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Богданом Балінським.

Метою семінару було надання комплексу послуг у розв'язанні проблем зайнятості для безробітних, які перебувають на обліку більше року. Тому що головний принцип діяльності державної служби зайнятості - індивідуальний підхід до кожного клієнта і оцінка потреб та можливостей кожної людини, надання максимальної допомоги у працевлаштуванні.

Спеціаліст центра зайнятості ознайомила присутніх з актуальними професіями на ринку праці в нашому регіоні, наголосила на легалізації праці та звернула увагу на державну кредитну програму "Доступні кредити 5-7-9%". Ознайомила з критеріями успішного вибору професії, роз'яснила чинне законодавства про працю, надала інформацію щодо навчання в Одеському ЦПТО. Обговорили шляхи подолання труднощів, які виникають під час пошуку роботи.

Головні завдання правової допомоги - надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги.

Головними завданнями органу державної виконавчої служби є примусове виконання рішення суду або іншого органу чи посадових осіб та своєчасне, повне і неупереджене примусове виконання рішень, передбачених законом. Тим самим закладаються основи механізму втілення у житті волі держави, відображеної в рішеннях судів та інших органів.

Наприкінці семінару фахівець центру зайнятості і соціальні партнери відповіли на запитання, роздали роздатковий матеріал з корисною інформацією з правових питань та адресами електронних сервісів: сайти «Державної служби зайнятості України», «Одеського центру професійно-технічної освіти ДСЗ», платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри і освітні портали ДСЗ, безкоштовна довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WIKILEGALAID», «Дія: Державні послуги онлайн» (https://diia.gov.ua/) і для стану розгляду судових справ сайт «Судова влада України» (https://court.gov.ua/fair/).