Захід до Дня Конституції України.

 

25 червня 2020 року в рамках інформаційно-просвітницької роботи начальником Білгород-Дністровського бюро правової допомоги Оленою Боян було проведено семінар для суб’єктів пробації Білгород-Дністровського міськрайонного відділу пробації на тему «Конституція – основний закон України». Але у зв’язку із встановленими карантинними обмеженнями запланований захід було проведено у форматі Zoom конференції.

Метою даного заходу стало формування в учасників правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до основного Закону України, розвиток вміння дотримуватись законів Конституції. 

Під час семінару Олена Боян ознайомила присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, починаючи від Конституції гетьмана Пилипа Орлика і завершуючи ухвалення 28 червня 1996 року Конституції УкраїниОбговорили основні статті Розділу ІІ Конституції  про права, свободи та обов’язки людини та громадянина. Також було розглянуто способи захисту конституційних прав, компетенція та повноваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту конституційних прав.

Учасники в свою чергу мали змогу розповісти про своє розуміння прав та способу їх реалізації і поділитись інформацією про те, якими саме правами вони користуються у повсякденному житті.

 

 

Тетяна Товстига

Білгород-Дністровський міськрайонний відділ

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області