Возможно, это изображение 5 человек, люди учатся и текст

«Профілактика вживання психоактивних речовин»

11 квітня 2024 року заступником начальника Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Альоною Боболєвою спільно з фахівцем із громадського здоров’я Білгород-Дністровського районного відокремленого підрозділу Державної установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ України» Нелєю Бідюк була проведена інтерактивна лекція на тему: «Профілактика вживання психоактивних речовин» для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі.

Метою заходу було ознайомлення з етапами формування залежності та варіанти їх подолання, сприяння в усвідомленості причин вживання психоактивних речовин.

Під час заходу, був зроблений акцент на визначення корисне від шкідливого, безпечне від небезпечного, а також свідоме ставлення до свого здоров’я та відповідальність за нього і за наслідки неадекватної поведінки в стані сп'яніння. Крім того, обговорювалися моменти, які можуть спровокувати особу, вміти робити висновки і вибирати правильні пріоритети у житті, протистояти тиску осіб, які ведуть аморальний спосіб життя та не дозволяє маніпулювати собою. До того ж, були надані рекомендації як активізувати внутрішній потенціал для протистояння негативним звичкам, визначити, які кроки потрібно робити для того аби залишатися здоровим та успішним.

Крім того, вході проведення групового заходу, суб’єкти пробації переглянули презентацію на тему: «Психоактивні речовини».