Україна

Маразліївська сільська рада

Білгород - Дністровського району Одеської області

 

РІШЕННЯ (ПРОЕКТ)

 

Про затвердження порядку оплати за харчування у закладах  освіти, дошкільних групах навчально-виховних комплексів комунальної власності територіальної громади Маразліївської сільської ради на 2022-2023 навчальний рік

            Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», у відповідності до Постанови Кабінету міністрів України від 18.01.2016 року № 16 «Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», заслухавши інформацію начальника Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту БАДІНОЇ О.Ю. щодо встановлення порядку оплати за харчування у закладах освіти комунальної власності територіальної громади Маразліївської сільської ради на 2022-2023 навчальний рік,   Маразліївська сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити порядок оплати за харчування у закладах освіти, в дошкільних групах навчально-виховних комплексів  комунальної власності територіальної громади Маразліївської сільської ради на 2022-2023 навчальний рік з розрахунку:  50 % з місцевого бюджету та 50% батьківської плати.
  2. Забезпечити безкоштовне харчування учнів 1-11 класів закладів освіти, дітей, що відвідують  дошкільні групи навчально-виховних комплексів  територіальної громади Маразліївської сільської ради із числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, що виховуються у прийомних сім'ях, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», та дітей внутрішньо переміщених осіб.
  3. Звільнити від оплати за харчування дітей в закладах освіти, дошкільних групах навчально-виховних комплексів територіальної громади Маразліївської сільської ради, батьки яких є учасниками бойових дій.
  4. Доручити начальнику Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради БАДІНІЙ О.Ю. довести дане рішення до відома керівників  вищезазначених закладів територіальної громади Маразліївської сільської ради.

5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії сільської ради з питань планування, бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства  та комунальної власності (голова СТАНКОВ М.М.) та з гуманітарних питань (голова ЗАЄЦЬ С.В.)

 

     Сільський голова                                                                                 Віктор ТОПОР

 

 

  с. Маразліївка

  «25»  квітня  2023 року

  _____– VІІІ