Фото без опису

 

До уваги суб’єктів господарювання Білгород – Дністровського району!         

З початку поточного року внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від  9 грудня 2020р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в частині введення державного регулювання цін на окремі продукти харчування, що мають істотну соціальну значущість.

На період дії карантину запроваджено державне регулювання цін на визначений перелік продовольчих товарів, рівень торговельної надбавки в магазинах роздрібної торгівлі не повинен перевищувати 10 відсотків оптово-відпускної ціни на такі продукти харчування: хліб житньо-пшеничний, батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку), молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), олію соняшникову, яйця курячі категорії С1, птицю (тушку курячу), масло  вершкове, жирністю 72,5 відсотка.
Гранична торговельна надбавка встановлюється з  урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших, пов’язаних із витратами реалізації кінцевому споживачу.

У разі порушення суб’єктами господарювання вимог Постанови від 9 грудня 2020 року № 1236 при формуванні, встановленні і застосуванні державних регульованих цін, Законом України «Про ціни і ціноутворення» встановлена відповідальність  у вигляді вилучення у порушника у дохід державного бюджету суми необгрунтовано одержаної  виручки та штрафу, у такому ж розмірі.
У разі змін цін на вищезазначені продукти харчування, передбачається обов’язкове  безкоштовне їх декларування через офіційний веб-сайт Держпродспоживслужби: за 30 днів до початку застосування нової роздрібної ціни у разі її збільшення на 15% і більше;  за 14 днів – у разі збільшення на 10 – 15%; за 3 дні – у разі збільшення на 5 – 10%.
 Повноваження щодо здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог вищезазначеної Постанови покладено на Держпродспоживслужбу її територіальні підрозділи та органи  місцевого самоврядування (відповідно до ст. 28 Закону  України  «Про місцеве самоврядування в Україні»).

 Продуктивної всім результативності!