Щороку, в останню суботу листопада, вся Україна у жалобі згадує події однієї з найтрагічніших сторінок в історії нашої країни - Голодомор 1932-33 років. Сьогодні наша держава і весь світ моляться за душі невинних жертв жахливого злочину проти українського народу, запалюють у своїх вікнах свічки в пам’ять про всіх загиблих.

Історики стверджують, що навіть через майже століття Голодомор має безліч «білих плям». Втрати, яких зазнав наш народ, навіть важко усвідомити: 1,5 мільйона дітей віком до 10 років загинули внаслідок штучного голоду, а ті, хто вижив у страшні роки Голодомору, стали . свідками жахаючої правди, яку десятиліттями намагалися приховати.

Свідчення людей, які вистояли та вижили, є безперечним доказом того, що Голодомор є одним із найжахливіших злочинів проти людства у XX столітті! Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти, ніколи не зможемо цього забути і ніколи не зможемо цього пробачити.

Схилімо голови в скорботі за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Закликаємо усіх небайдужих 27 листопада о 16 годині приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання та у спільній молитві згадати усіх жертв Голодоморів, запалити свічки пам’яті у власній оселі ! Нехай тепло від них зігріє душі всіх загиблих.

Хай пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення держави на власній землі.

З повагою голова Білгород – Дністровської

райдержадміністрації Василь САМОКИШ

Возможно, это изображение (текст)