Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький вшанував пам’ять жертв Голодоморів, поклавши квіті до Пам’ятника жертвам Голодомору , який розташований в Одесі, на перетині Лідерсівського бульвару та вулиць Базарна і Бєлінського.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

«Голодомор 1932–1933 років був визнаний геноцидом, внаслідок якого та масових штучних голодів Україна втратила мільйони людських життів. Не обминула ця трагедія і Одеську область. За попередніми даними кількість жертв Голодомору 1932 – 1933 років, на Одещині, сягає майже 300 тисяч осіб. Найбільше постраждали північні райони області, зокрема Березівський, Любашівський, Кодимський, Савранський, Балтський, де втрати склали до 40 відсотків населення. Уявіть – яка це трагедія!» – сказав на брифінгу для представників ЗМІ голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Голова Одеської ОДА звернуся до усіх одеситів з проханням 27-го листопада о 16.00 долучитися до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

«Схиливши голови перед пам’яттю наших загиблих співвітчизників і запаливши сьогодні о 16.00 у своїх домівках вогники свічок, як вияв скорботи, ми маємо зробити все, аби ця трагедія більше ніколи не повторилась. А продовольча безпека в нашій країні реалізовувалась стабільно і прогнозовано та стала основою Національної безпеки» – додав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.   

Фото без описуФото без описуФото без опису