Перевірка за місцем відбування громадських робіт

 

Громадські роботи є дієвою альтернативою позбавленню волі, які, на сьогоднішній день, використовуються з метою перевиховання засуджених та допомагають зробити суспільство більш безпечним.

Зазначений вид робіт полягає у виконанні засудженими у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Контроль за виконанням покарання у виді громадських робіт покладається на уповноважений орган з питань пробації.

Так,  7 червня 2021 року старшим інспектором  Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Альоною Боболєвою здійснено перевірку за місцем виконання громадських робіт суб’єктом пробації на території Маразліївської громади.

          Перевіркою було встановлено, що засуджений перебував за місцем відбування покарання, згідно затвердженого графіку, дотримуючись правил техніки безпеки та трудової дисципліни, а також з’ясовано у відповідальної особи його ставлення до праці. Проведено профілактично – роз’яснювальну бесіду з суб’єктом пробації щодо відповідального ставлення до праці та правові наслідки в разі допущення порушення умов та порядку відбування покарання.Фото без опису