Новий професійний  старт за сприяння державної служби зайнятості

Для підвищення конкурентоспроможності громадян, які не мають статусу безробітного, державна служба зайнятості  надає можливість опанувати  сучасні професії на ринку праці, підвищити свою кваліфікацію, самоствердитися та реалізувати свій професійний потенціал.  Це можливо  зробити отримавши  ваучер на навчання.

Ваучер – це документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до ст. 30  Закону України «Про зайнятість населення» (із змінами та доповненнями) право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації.

Хто може отримати ваучер?

- особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш 15 років, до досягнення пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію;

- особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО/ООС до  досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом 3-х років з дня звільнення;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи.

Де можна вчитись?

Ви самостійно обираєте  професію, форму навчання та заклад освіти у межах України.  Перелік професій, спеціальностей, напрямів  для навчання за якими може бути виданий ваучер та перелік навчальних закладів, в яких може бути виданий ваучер можна знайти на сайті www.ode.dcz.gov.ua у розділі  «Навчання»            «Ваучери»

Яка кількість ваучерів передбачена на одну особу?

Ваучер видається одноразово, вартість якого встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятиразовий розмір прожиткового мінімуму (з 1 січня 2021 року – 22 700 грн.).

Що необхідно зробити для отримання ваучера?

Звернутися до фахівців   Білгород-Дністровського міськрайонного  центру зайнятості.Ми знаходимося за адресою: м.Білгород-Дністровський, вул. Миколаївська,12. 

Довідки за телефонами: (04849)3-58-61, 063-278-06-30.