Семінар до Дня Незалежності України. 

У долі кожного народу є події, які не тільки яскраво висвітлюють пройдений історичний шлях, а й визначають його сьогодення і майбуття, сповнюють особливим змістом людське життя і діяльність суспільства, стосунки держави та особистості. Для українського народу такою подією стало проголошення 24 серпня 1991 року Акта про Незалежність України. Цей історичний документ виражає волю українського, народу, його право на самовизначення і стверджує, що територія України є неподільною, що на цій території мають чинність виключно Закони України. Відтоді 24 серпня в нашій державі відзначається як загальнонаціональне свято – День Незалежності.

Так, з метою формування національної свідомості, патріотизму, прищеплення поваги до національних традицій та символів України  20 серпня 2020 року представниками Білгород-Дністровської центральної бібліотеки ім. Горького за участі спеціалістів Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено семінар для підоблікових Білгород-Дністровського міськрайонного відділу пробації  присвячений святкуванню Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України.

В ході заходу учасників ознайомили з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, з державними символами, які уособлюють її історію і сутність, традиціями святкування Дня Незалежності та Дня Прапору на території України.

Наприкінці семінару учасники мали змогу ознайомитись з історичною та документальною літературою, що містить інформацію про минуле і сучасне України, висвітлюючи багатовікову історію національного державотворення.

 

 

Тетяна Товстига

Білгород-Дністровський МР відділ

філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області