Круглий стіл на тему:
«Реалізація державної політики щодо запобігання та протидії
домашньому насильству та насильству за ознакою статі, проблеми
та шляхи вирішення»

10 серпня 2020 року в Білгород-Дністровській районній державній адміністрації за ініціативи Андрія Соломієнко та Станіслава Кліменко в рамках соціального проекту «Протидія насиллю в родині» відбувся круглий стіл на тему «Реалізація державної політики щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, проблеми та шляхи вирішення» за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських діячів та суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Участь у засіданні круглого столу прийняв Володимир Журавель, заступник начальника Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області.
Захід такого формату став необхідною платформою для координації зусиль правоохоронний органів та всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству для розвитку ефективної системи правосуддя.
Під час обговорення проблемних питань зазначено про особливості кримінальної відповідальності за злочини пов’язані з домашнім насильством, обмежувальні заходи щодо кривдників, які вчинили домашнє насильство чи насильство за ознакою статі, особливості кримінальної відповідальності.
На завершення зустрічі учасники круглого столу поділилися напрацюваннями у напрямку запобігання та подолання домашнього насильства, склали спільний алгоритм дій щодо протидії цьому негативному явищу.
Насильство - це зло, що калічить наші душі. Отже, щоб стати кращими, потрібно змінити навколишній світ починаючи з себе. Якщо кожен з нас зміниться, то зміниться й наше життя!

Тетяна Тараненко,
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ
філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області

Фото без опису