Возможно, это изображение 1 человек, акупунктура и больница

#безбарєрність

🧔 Уламок ворожого снаряду поцілив Володимиру нижче коліна. 32-річний водій пішов на фронт одразу після повномасштабного вторгнення. Боронив Чорнобиль, воював у Харківській області. А після поранення повернувся у крихітне село Мала Чернігівка, що на Житомирщині.

Від села до найближчого обласного центру зі шпиталем більше 150 кілометрів. Тож Володимир навіть уявити не міг, що відновлюватиметься майже вдома – у місті Овруч, що усього в 20 хвилинах їзди. Адже нещодавно зусиллями спільноти «Бізнес без бар’єрів» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олена Зеленська, там з’явився мобільний реабілітаційний модуль.

🏠 Безбар’єрний простір, сучасне обладнання, підтримка мультидисциплінарної команди лікарів – і тільки за перший місяць від старту проєкту фізичне та психологічне відновлення отримали 40 ветеранів. Хоча звернень було значно більше – адже фахівці модуля надають підтримку і цивільному населенню.

📌 Про що йдеться? Не тільки про психологічну допомогу чи групову терапію, а й про соціальний захист. Залучення департаментів для опікування пораненими та їхніми родинами, юридичний супровід, консультації з питань працевлаштування у команді з місцевим центром зайнятості. Це все не плани – це підсумки першого місяця роботи модуля.

🦿 Звісно, осторонь не лишилися основні напрями допомоги: супровід протезування та постанова ходи на протезах, фізична реабілітація, відновлення мовлення, ерготерапія. А ще відповідні простори надають послуги безкоштовно та інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я – це особливо важливо для довготривалої реабілітації, коли гострий період лікування вже минув.

На сьогоднішній день виробничі можливості соціальної франшизи складають 40 реабілітаційних просторів на рік. А щоб збудувати та запустити в роботу один такий модуль потрібно усього 1-2 місяці.

🏥 Масштабування проєкту у межах всієї країни – це не тільки допомога мешканцям віддалених громад, а й справжній порятунок для деокупованих територій, на яких зруйнована майже вся медична інфраструктура. Адже кожен і кожна повинні мати можливість відновитися та повернутися до повноцінного життя.

ℹ️ Проєкт зі встановлення мобільного реабілітаційного модуля в Овручі Житомирської області став можливим завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар’єрів» – компанії Visa і Ощадбанк, та за сприяння Житомирська ОДА. Реалізація проєкту відбувається у партнерстві Mindy Mindyfoundation та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA і Безбар’єрність у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів