Консультування осіб волонтером пробації

Значне місце в соціальному дослідженні особистості обвинуваченого або засудженого, займають бесіди з правопорушником, його близькими, рідними, колегами. Необхідним є і проведення соціально-виховної роботи, що полягає в диференційованому підході під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги, сприяння працевлаштуванню, залучення до навчання, участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності, проведення індивідуально-профілактичної роботи. Невід’ємною частиною пробаційних заходів є і підвищення правової культури засудженого.

1 травня 2023 року у Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області спільно з волонтером Оленою Боян було організовано консультування осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Волонтер пробації зробила огляд змін у законодавстві України під час воєнного стану, а саме роз`яснила присутнім про нові правила військового обліку. Також суб’єктам пробації було надано правові консультації з таких актуальних питань, як відновлення паспорта громадянина України, порядку оформлення пільг та інше..

Залучення волонтерів до проведення заходів із суб’єктами пробації є важливим для вирішення їх криміногенних потреб та досягнення позитивних змін.

Фото без описуФото без опису