Інформуємо, що до Держпродспоживслужби звернулося підприємство ТОВ ФІРМА «АПРЕЛЬ» стосовно виявлення в реалізації підробки на продукцію їхнього виробництва, а саме: масла солодковершкового екстра 82,5%.

Як зазначено у зверненні, на упаковці неправильно вказано назву самого підприємства-виробника (ТОВ «Фірма Апрель» замість ТОВ ФІРМА «АПРЕЛЬ»).

Також, на упаковці промаркована дата виробництва – 31.03.2023.

У разі виявлення фактів реалізації підробленого масла солодковершкового екстра 82,5% фейкового виробника ТОВ «Фірма Апрель» просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області (зазначати суб’єкт господарювання, який проводив реалізацію, адресу місця реалізації, супровідні документи до самого харчового продукту, чеки про купівлю такого продукту).

Реалізація харчових продуктів або кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це не створює загрози для життя та/або здоров’я людини або тварини, – тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – у розмірі трьох мінімальних заробітних плат (відповідно до підпункту 22 пункту 1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»).

Будьте уважними та не дайте ввести себе в оману!