І наразі актуальними залишаються питання безпечної жнивної кампанії. Одним з факторів ризику у період жнивної кампанії – спалювання стерні, післяжнивних залишків та розкладання багать на полях. Подібні дії – прямий шлях до виникнення пожеж. Для того аби завершити жнива без пожеж потрібна постійна пильність та ретельне дотримання протипожежних вимог - саме це гарантує безпеку як у жнива, так і в період транспортування та зберігання зерна.

Сектор надзвичайних ситуацій та пожежної охорони Маразліївської сільської ради, закликають населення та суб‘єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю!

Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є:

- необережне поводження з вогнем;

- порушення правил експлуатації машин та агрегатів;

- випалювання стерні.

У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння.

Будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних і лісових масивів; стежте за тим, щоб діти не бавилися сірниками, запальничками, смолоскипами.

Рятувальники звертаються до керівників сільгосппідприємств з проханням поставитись з усією серйозністю до питань організації пожежної безпеки та слідкувати за суворим контролем, щодо заборони спалювання стерні та пожнивних залишків.