15 лютого у День вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 33-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан в Білгороді-Дністровському біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у сквері Бойової Слави відбулись урочистості, в яких взяли участь голова Білгород-Дністровської райдержадміністрації Василь САМОКИШ, Білгород-Дністровський міський голова Віталій ГРАЖДАН, представники районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, воїни-афганці, їх родини, громадськість міста й району.

Урочистий захід розпочався з вшанування хвилиною мовчання пам’яті воїнів, які не повернулися до рідних домівок. Їх подвиг навіки залишиться у людських серцях.

Звертаючись до учасників заходу, організатори урочистостей подякували воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі. Ще зовсім молодих людей, держава покликала їх виконувати свій військовий обов’язок. У “гарячих” точках кожен воїн – інтернаціоналіст особисто відчув ціну війни на собі, біль від втрати побратимів і друзів у тих страшних подіях. На жаль, і сьогодні їм знову доводиться відстоювати суверенність та недоторканість кордонів. Воїни-інтернаціоналісти є гарним прикладом для молодого покоління, як треба воювати і любити свою землю.

Церемонія вшанування пам’яті та покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам нагадала про тяжкі втрати для батьків, рідних, близьких, друзів і в цілому для всього суспільства.

Також учасники заходу мали можливість побувати у Музеї бойової Слави та ознайомитись із тематичною виставкою.