Фото без опису

 

Фото без опису

Спорт може бути безбар’єрним – показує на практиці інклюзивний футбольний проєкт «Давай, грай!», який реалізує благодійний фонд Shakhtar Social Foundation у партнерстві з ДТЕК.

На кілька годин футбольне поле перетворюється не лише в локацію для гри, але і на простір соціалізації для різних дітей. Вони спілкуються, вчаться дружити, отримують навички роботи в команді. А ще – можливості полюбити спорт, повірити в себе та відчувати себе щасливими.

Заняття будуються за європейською методологією масового аматорського футболу Disability football, адаптованою для України. Попередньо тренери обов’язково проходять навчання. До кожної дитини використовується індивідуальний підхід, заборонено кричати або критикувати. Найголовніше – аби діти отримували задоволення від гри і поверталися до занять знову і знову.

Наразі проєкт реалізується вже в понад 40 містах України, охоплюючи 11 регіонів. Він розрахований на дітей від 7 до 12 років, дітей з ментальною інвалідністю приймають до 17 років.

Організатори кажуть, що готові ділитися досвідом та напрацюваннями. Також можливе співробітництво з територіальними громадами з навчання тренерів методиці Disability football. Заяви можна надсилати на адресу social@shakhtar.com.

Детальніше про проєкт – у відеоролику із циклу «Безбар’єрні історії, які надихають», відзнятому в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів».