В Одеській області з робочим візитом перебуває Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Вчора він відвідав Ананьївську районну лікарню, де після капітального ремонту відбулось відкриття інфекційного відділення та ознайомився з роботою Любашівської центральної районної лікарні, яку було повністю реконструйовано в рамках реалізації програми Президента «Велике Будівництво». А сьогодні відбулась робоча зустріч з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким.

«У нас з Міністром відбулась досить продуктивна розмова, в рамках якої ми розглянули питання подальшого реформування сфери охорони здоров’я та реформи в системі оплати праці. Зокрема щодо виконання доручення Президента по виплаті мінімальної зарплати лікарям в розмірі 20 тисяч гривень і 13 з половиною тисяч медсестрам. Ми обговорили механізм реалізації цього процесу та хід підписання колективних договорів на новій основі. Торкнулись також і досить гострого питання підготовки кадрів для медицини, адже на разі маємо дефіцит медичного персоналу» – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

 Голова облдержадміністрації окремо доповів про ремонт приймальних відділень в лікарнях області та облаштування кисневими станціями мережі закладів охорони здоров’я Одещини.