Возможно, это изображение (1 человек и текст)

 

 

Держслужбовець, а не бюрократ. Посадовець, якому не байдуже. Який розмовляє зрозумілою мовою, спілкується тактовно й людяно.

Недосяжний ідеал? Зовсім ні, цього можна й треба навчитися. І ми починаємо вчити.

З моєї ініціативи на порталі «Дія.Цифрова освіта» (Міністерство цифрової трансформації України) виходить новий освітній курс «Держава без бар’єрів», створений спеціально для фахівців публічної служби.

? Він про те, як держслужбовцям розуміти й враховувати потреби різних громадян: людей з інвалідністю, літніх, батьків з маленькими дітьми.

? Як правильно спілкуватися в кожному випадку, як роз’яснити, допомогти.

? Як чути й доносити свою думку.

? Як передусім бачити людину.

Усе це й називається «безбар’єрність», адже усунення безлічі обмежень і проблем починається саме з правильного спілкування та уважного ставлення.

За планами Національного агентства України з питань державної служби наш освітній серіал «Держава без бар’єрів» стане частиною програм із підвищення кваліфікації для всіх українських держслужбовців.

Упевнена, якщо кожен його перегляне та засвоїть принципи доступності, повагу до людського розмаїття, стане більш відкритим і уважним, покращаться не лише державні послуги. Кращою стане вся наша держава.

???? Переглянути освітній серіал можна тут:

https://osvita.diia.gov.ua/courses/barrier-free-government