Фото без опису

Сьогодні, 26 січня, в малій залі засідань райдержадміністрації відбулась нарада під головуванням заступника голови Білгород-Дністровської райдержадміністрації Тетяни ДОМЧИНСЬКОЇ з головами сільських, селищних та міських рад з питань утворення центрів надання соціальних послуг для належного соціального захисту населення. У роботі наради взяли участь директор Одеського обласного центру соціальних служб Ольга ПАШКО, начальник відділу підвищення професійної компетенції працівників надавачів соціальних послуг Дмитро БЄЛОВ, т.в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія ВОЛОСАТОВА та інші.

Фото без опису

Відкриваючи зустріч і звертаючись до присутніх представників органів місцевого самоврядування, Тетяна Іванівна зазначила, що вони є відповідальними за забезпечення надання базових соціальних послуг з урахуванням потреб мешканців громади. Адже, на різних етапах життя будь-хто може потрапити у складні життєві обставини. Подібні ситуації вимагають постійного належного реагування, організації навчання персоналу та ефективної системи моніторингу і контролю за їх діяльністю.

Фото без опису

Далі слово для доповіді було надано директору Одеського ОЦСС, яка зазначила, що майже у чверті громад Одещини надання соціальних послуг організовано не на досить належному рівні. Така ситуація звужує можливість забезпечення належного соціального захисту населення.

Фото без опису

Питання, що піднімались на нараді не залишили байдужими присутніх представників органів місцевого самоврядування. Вони мали змогу поставити свої питання доповідачам, на які отримували відповіді і уточнення.

Підсумовуючи хід зустрічі, було наголошено, що створення мережі з надання соціальних послуг є нагальним питанням сьогодення і воно потребує посиленої уваги з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису