На постійному контролі  державної влади : запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознаками статі,

протидії торгівлі людьми, гендерної рівності

 

Сьогодні,  22 грудня 2021 року керівництво райдержадміністрації та посадові особи  структурних підрозділів РДА  взяли участь у засіданні  обласної координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. На координаційній  раді були розглянуті основні питання щодо  стану забезпечення соціального супроводу багатодітних сімей.  

            Як зазначила,  завідувач сектору з питань підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг  управління соціального захисту населення райдержадміністрації  Жанна Хмілевська  в  Білгород – Дністровському районі протягом  2021 року отримали посвідчення, нагрудні знаки до Почесного звання «Мати-героїня» - 19 багатодітних  матерів. 

Також підкреслила , що на території Білгород – Дністровського району проживають 2696 багатодітних сімей, в  яких виховуються 9665 дітей. Сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали благодійну допомогу у вигляді одягу для дітей, продуктових наборів та канцелярського приладдя. Із даної категорії дітей відпочинком та оздоровленням в  охоплено 1358 дітей.

          Особливу  увагу  було  акцентовано  щодо  виконання  Указу  Президента  України від 21 вересня 2020 № 398/2020 «Про  невідкладні  заходи із  запобігання  та  протидії домашньому  насильству,  насильству  за  ознакою  статі,  захист  прав  осіб, які постраждали  від  такого  насильства» .      В усіх  громадах        району          створені  координаційні ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильства та/або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, де розглядаються питання щодо родин, в яких було здійснене домашнє насильство та є неповнолітні діти.    Також з  метою проведення превентивної роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства  або насильства за ознакою статі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису