Заклад освіти відіграє важливу роль у створенні умов для здобуття учнями та ученицями знань в безпечному освітньому середовищі, формуванні ставлень та навичок, які потрібні, щоб уникнути та запобігти проявам насильства, безконфліктного спілкування, ненасильницької поведінки.

Вирішальна роль у протидії насильству і булінгу належить педагогам. Проте впоратися з цією проблемою вони можуть тільки завдяки системному підходу та підтримки керівництва школи, батьків, представників місцевих органів влади та громадських організацій, а також із залученням та участі дітей та молоді

08 грудня 2021 року психолог Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області прийняла участь у засіданні ради профілактики Білгород-Дністровського коледжу. Мета заходу запобігання та протидія булінгу, сприяння розвитку батьківських ініціатив у попередженні та подолання негативного явища, сприяння у толерантному ставленні підлітків один до одного.

Психологом відділу були надані практичні рекомендації щодо налагодження підлітками взаємин один з одним в тому числі між підлітками та батьками. На останок педагогу з соціально-виховної роботи рекомендовано залучати підлітків до про соціального виду діяльності.

Возможно, это изображение (4 человека)