26 жовтня 2021 року в приміщенні Білгород-Дністровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області старшим інспектором відділу Оленою Кузнецовою  проведено профілактичну бесіду з суб’єктами пробації на тему: «Моя відповідальність».

Старший інспектор нагадала засудженим про порядок та умови відбування покарання з випробуванням та  правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушеньпід час іспитового строку.

Особливу увагу присутніх вона зосередилана відповідальностіза порушення правил карантину. З 18 жовтня на території Одеської області почали діяти карантинні обмеження «червоної» зони захворювання на COVID-19 і  співробітники правоохоронних органів мають право здійснювати рейди і перевіряти дотримання вимог Кабінету Міністрів в період карантину. За порушення правил карантину передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

В ході профілактичної бесіди суб’єктів пробації ознайомлено з основними положеннями постанови КМУ щодо нових обмежувальних заходів на період карантину. Рекомендовано дотримуватися правил особистої гігієни та у разі підвищення температури, появу кашлю і задишки звертатися за медичною допомогою.