Маразліївська сільська рада інформує про роботу Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії  Центру пробації в Одеській області

День вишиванки

 

Я вишию сорочку кольорову     

Й по білім світі гордо в ній піду.

У ній зустріну пору світанкову

І щастя світле я у ній знайду…

 

Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Тож не дивно, що існує свято, присвячене їй.

День вишиванки відзначають щорічно в третій четвер травня. У цей день всі українці одягають вишиті сорочки та сукні, бо вишиванки є символом єднання, солідарності і підтримки. Сьогодні українська вишиванка всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є візиткою нашої країни.

Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції, з давніх-давен слугує оберегом. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.

Напередодні свята в Білгород-Дністровському міськрайонному відділі філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області майстринею Надією Іванівною Галятовою проведено майстер-клас з вишивки для жінок, засуджених до покарання не пов’язаного із позбавленням волі.

Суб’єкти пробації дізналися про історію виникнення вишивки, її техніку  прийоми та почули корисні поради. Майстер-клас пройшов у легкій та дружній обстановці, де гості мали змогу ознайомитися із готовими роботами майстрині, які вирізняються красою і оригінальністю, насичені душевним теплом та любов’ю.