«Як безкоштовно отримати у власність земельну ділянку».

 

 

12 січня 2021 року начальником відділу Білгород - Дністровського бюро правової допомоги Оленою Боян для підоблікових осіб Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області був проведений інформаційний захід на тему «Як безкоштовно отримати у власність земельну ділянку».

Кожен українець може безкоштовно отримати землю, це право прописано в статті 121 Земельного кодексу України. Щоб безкоштовно отримати земельну ділянку, потрібно насамперед визначитися з метою її використання та в подальшому подати відповідну заяву і затвердити проект землеустрою. Тому метою даного заходу стало проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, ознайомлення з правами на землю, можливостями їх реалізації та захисту.

      Під час заходу суб’єкти пробації ознайомились з поняттям цільового призначенням земельних ділянок, що можуть бути передані громадянам безоплатно, куди можна звертатись для отримання ділянки, поінформовано про порядок отримання безоплатної правової допомоги. Також, учасники мали змогу отримати  правові консультації та кваліфіковані відповіді на питання, які їх цікавили.  Наприкінці учасникам заходу були роздані інформаційні буклети.

 

Білгород-Дністровський МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області