«Свічка пам’яті бринить сльозами». Голодомор 1932-1933 р.р.

 

 

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932–1933 років. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих…

В четверту суботу листопада вся Україна в жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932?33 років. Традиційно, у цей скорботний день, громадяни покладають символічні горщики з зерном    та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні та згадують трагедію вселенського масштабу.

26 листопада 2020 року старшим інспектором Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Альоною Боболєвою проведено захід присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору, з метою поглиблення знань у суб’єктів пробації про Голодомор як геноцид Українського народу, його причини, перебіг і наслідки, виховання почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарного режиму, навчання сприймати чужу біду та біль як свій власний.

Після проведеного заходу інспектори відділу спільно із під обліковими вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів.

28 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті». Кожен небайдужий на своєму вікні запалює свічку у молитві за душі цих померлих. Це – не тільки поминальна акція, а й традиція, що єднає нас, творить із нас націю, глибинно пов’язує сучасне і минуле покоління.

 

 

Білгород-Дністровський міськрайонний відділ філії

Державної установи «Центр пробації» в Одеській області