Відомий американський письменник    Марк  Твен зазначав: «Два найважливіші дні у твоєму житті: день, коли ти з’явився на світ, і день, коли ти зрозумів навіщо». Безперечно, кожен  ставив собі питання, яку професію обрати та у якому напрямку рухатися.  В  сучасному світі побудова кар’єри стає обов’язковою умовою самореалізації.

В рамках проведення Тижня профорієнтації з 21 по 25 вересня 2020 року  в Білгород-Дністровському міськрайонному центрі зайнятості відбулися різноманітні   профорієнтаційні заходи для молоді: семінари, тренінги, вебінари.  Метою  цих зустрічей стало стимулювати трудову активність молоді, підвищити її конкурентоспроможність на ринку праці. 

Учасники заходів отримали інформацію щодо трудової діяльності, стану регіонального ринку праці, актуальних вакансій, інтернет-ресурсів ДСЗ;  як отримати доступ до безкоштовних навчальних програм на освітніх онлайн-платформах,  можливості професійно-кваліфікаційного та кар’єрного зростання.  Саме за сприяння служби зайнятості  усі бажаючі, старше 18 років,  мають можливість отримати професію, яка користується попитом на ринку праці в Одеському  центрі професійно-технічної освіти. З метою виявлення професійних  нахилів  учасникам порекомендували   платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри  ДСЗ,    сайт «Моя професія:консультаційна мережа». До одного з заходів долучився офіцер регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України Геннадій Ратушняк. Він запропонував усім бажаючим  службу за контрактом в рядах Білгород-Дністровського прикордонного загону,  розповів  про її переваги, вимоги до претендентів.

Спеціалісти відділу активної підтримки безробітних  Білгород-Дністровського МРЦЗ  регулярно приділяють увагу  профорієнтаційній роботі з молоддю, тому що це основна  ресурсна  група розвитку економіки нашої країни.

 

 Фото без опису