Семінар до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами

 

Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо. 

Сократ

 

Щорічно 28 липня в багатьох країнах проводиться Всесвітній день боротьби з гепатитом. У 2011 році Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) внесла цю дату у свій календар, таким чином Всесвітній день боротьби з гепатитом отримав офіційний статус.

Цього року Всесвітній день боротьби з гепатитами проходив під гаслом «Діагностувати і лікувати гепатит».

З метою підвищення обізнаності суб’єктів пробації про симптоми, методи діагностики, профілактики та лікування гепатитів, особливо групи В і С, а також отримання підтримки громадянами, що живуть з гепатитом В і С, 28 липня 2020 року старшим інспектором Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Ольгою Городецькою спільно із волонтером громадської організації РАТН «Заради життя» Сергієм Гулою проведено семінар «Профілактика соціально-небезпечних захворювань. Гепатити».

Сергій Гула розповів, що хронічні захворювання печінки, серед яких вірусні гепатити В і С, входять до числа десяти основних причин смертності в світі. Близько 170 млн. людей страждає на гепатит С і близько 350-400 млн. хворіє на вірусний гепатит В. Вони являються базовою причиною виникнення цирозу та раку печінки, від яких щорічно помирає близько 1,5 млн. людей.

Під час спілкування з клієнтами пробації було обговорено основні шляхи передачі гепатитів та заходи їх профілактики, наголошено на необхідності кожному з громадян осмислити свою поведінку та вести здоровий спосіб життя. Наприкінці заходу присутні отримали буклети розроблені фахівцем Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області Тетяною Тараненко, які містять більш детальну інформацію, де саме можна звернутись для проходження безкоштовного обстеження.

 

 

Тетяна Тараненко,

Білгород-Дністровський міськрайонний 

відділ філії ДУ «Центр пробації»


Фото без опису