Фото без опису          В Україні запроваджено новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною», що сприяє підвищенню якості  в отриманні «особливими дітьми» реабілітаційних послуг.

          Завдяки внесенню 4 грудня 2019 року змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309 «Про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» у 2020 році заходи з реабілітації мають можливість отримати діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

         Для отримання дітьми з інвалідністю послуг з реабілітації відповідно до вищезазначеної постанови один з батьків або законний представник дитини має подати до управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Білгород – Дністровської районної державної адміністрації заяву у довільній формі про направлення дитини до відповідної реабілітаційної установи разом з копіями наступних документів:

              паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та ідентифікаційний номер платника податків дитини;

               індивідуальної програми реабілітації (надалі – ІПР), що видана ЛКК лікувально-профілактичного закладу із зазначенням необхідності проходження  реабілітації у відповідному закладі;

               виписки з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о);

               паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер платника законного представника дитини з інвалідністю.

          Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою  відповідно до ІПР, у якій зазначається обсяг та строки їх проведення.

           УВАГА!!! Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до  ІПР за більшістю основних категорій життєдіяльності  має обмеження  І або ІІ ступенів – 16 тис. грн, ІІІ ступеня – 25 тис. грн.

          ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!! Усі, кого зацікавила зазначена інформація, мають можливість ознайомитися із Переліком реабілітаційних установ сфери управління Міністерства соціальної політики України та сфери управління органів соціального захисту населення державної та комунальної форми власності, в яких надаються послуги із комплексної реабілітації (абілітації)  на веб-сайті Мінсоцполітики України: www.mps.gov.ua, у розділі «Інвалідність», за посиланням «Особи з інвалідністю».