Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Для забезпечення умов впровадження стандартів Нової української школи до нового навчального року, створення нового освітнього простору, відповідно до Наказу Міністерства освіти та науки України №137 від 13.02.2018 року «Про затвердження Примірного переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи» потрібно закупити необхідне оснащення.. Активно готується до впровадження стандартів Нової української школи і Управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчих органів Маразліївської сільської ради, яке за активної підтримки сільського голови Чумака О.О., депутатського корпусу (виділення коштів з місцевого бюджету) придбало сучасні засоби для навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи. У перших класах Маразліївської ОТГ починає формуватися новий освітній простір і це лише перший його етап, застосовуватиметься нова методика викладання та нова описова модель оцінювання, а першачкам нашої громади стане цікавіше навчатися та осягати нелегку шкільну науку.

Крім того, працівники закладів освіти Маразліївської сільської ради ведуть активну роботу з підготовки навчально – виховних комплексів до нового 2018- 2019 навчального року.
За Концепцією Нової Української Школи (НУШ) у навчальному закладі має бути присутній Новий освітній простір, саме такою бачать у МОН «Школу майбутнього». Кожен з учнів, ідучи в навчальний заклад, хоче бачити його красивим, цікавим та веселим. Якщо навчальний заклад буде «різнобарвним», то діти з задоволенням відвідуватимуть його, в них підвищуватиметься інтерес до навчання, а ще – це позитивно впливатиме на їхній розвиток. Створюють новий освітній простір і вчителі Олексіївського НВК – ліцей, які створили  в навчальному закладі  нові фото зони та куточки для відпочинку дітей. Робота в даному напрямку триває.