18 червня 2018 року з дружнім візитом до Маразліївської ОТГ з Німеччини, прибув Доктор Хорст Еккерт (батько якого був бургомістром с. Олексіївка), з метою вручення гуманітарної допомоги Пункту постійного базування екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в с. Маразліївка.
Доктор Хорст Еккерт надав гуманітарну допомогу у вигляді медичного інструментарію, а також сучасного кардіографу, що дозволить збільшити комплекс надання медичних послуг медичними працівниками Пункту постійного базування екстреної медичної допомоги та медицини катастроф жителям Маразліївської ОТГ.
Крім того, гість з Німеччини разом зі своїм другом Фридріхом Монцером (письменник, кореспондент популярної німецької періодики), поспілкувалися з депутатом Маразліївської сільської ради Сікою М.В., заступником Маразліївського сільського голови Іваненко В.М., завідувачкою Пункту постійного базування екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в с. Маразліївка Калініною О.Г. та працвниками сільської ради. Під час зустрічі гостям показали чим живе Маразліївська ОТГ, як розвивається освітня галузь та які зміни відбулися за рік після попередньої зустрічі, коли Доктор Хорст Еккерт урочисто відкрив меморіальну дошку в пам’ять про німецько-бесарабські сім’ї, які жили і внесли вагомий внесок в економічний і культурний розвиток с. Олексіївка-Мансбург.