Сьогодні мало хто замислюється про роль книги в житті кожної окремої людини й суспільства в цілому. На жаль в сучасному світі люди не цінують читання і це дуже прикро. Попри розвиток технічного й наукового прогресу, книга була й залишиться джерелом знань про життя, себе, своє оточення, минуле, сьогодення та навіть майбутнє. Книга робить нас освідченною людиною, змушує замислюватись над деякими речами, розвиватись як особистість, давати відповіді на будь-які запитання та вчить  думати, набувати корисного досвіду та навиків.Тому, роль книги в житті людини величезна.

В жовтні 2021 року Малиновський районний суд м. Одеси оголосив вирок, в якому поклав на засуджених, які являються мешканцями Білгород-Дністровської громади, окрім загальних обов’язків передбачених Кримінальним кодексом України, обов’язок у вигляді дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, які будуть полягати у читанні книжок. Мотивуючи це тим, що особистості не є суспільно небезпечними, які здатні на системне вчинення кримінальних правопорушень, а також на думку суду, призначені твори пов’язані з власним вихованням себе у дусі поваги до встановлених у суспільстві правил і визначення своєї ролі в спільноті.

З метою подолання педагогічної занедбаності суб’єктів пробації, 04 січня 2022 року Білгород-Дністровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області уклав з Бойчук Валентиною Вікторівною, викладачем з соціальних дисциплін КЗ «Білгород-Дністровський педагогічний коледж» договір про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією. Крім того, в рамках соціально-виховної роботи, обговорили та визначили певні заходи індивідуальної роботи, яка повинна бути корисною та ефективною, а також з застосуванням  диференційованого підходу під час  співпраці з підобліковими особами уповноваженого органу з питань пробації.

З плином часу книги не втрачають своєї актуальності, можливо тому, їх називають маяками в океані часу.

Той, хто придумав довіряти пергаменту свої найпотаємніші думки, досвід, зробив людству безцінний подарунок.

Возможно, это изображение (2 человека и в помещении)