Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів протии насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Основними завданнями акції є:

привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім’ї та підвищення рівня обізнаності населення із зазначених проблем; активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, установ та організацій різних форм власності щодо нетерпимого ставлення до насильства.

З метою привернення уваги засуджених осіб, міра покарання яких не пов’язана із позбавленням волі, до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, дільничим офіцером поліції Білгород-Дністровського РВГУНП в Одеській області Шевченко Олегом спільно з інспекторами Білгород-Дністровського районного відділу філії «Центр пробації» в Одеській області було проведено профілактичну бесіду з суб’єктами пробації на тему «Зміни життя – зупини насильство».

В ході заходу учасники мали змогу прослухати інформацію про види насилля, ознаки і форми, причини та наслідки його скоєння. Також з суб’єктами пробації детально обговорено план дій, який необхідно виконувати у випадку насилля в родині та вміти правильно реалізувати свої права.

Сподіваємось, що зазначений захід матиме позитивний вплив та сприятиме налагодженню соціальних відносин суб’єктів пробації.

Возможно, это изображение (6 человек, люди сидят и люди стоят)