З 26 березня 2021 року проводиться вакцинація населення від хвороби COVID – 19, всього провакциновано населення: Плахтіївська сільська рада щеплені 1 доза – 715 осіб, 2 дози – 620 осіб., Саратська селищна рада 1 доза – 3600 осіб, 2 дози – 3033 осіб., Петропавлівська сільська рада – 1 доза – 572 особи, 2 дози – 512 осіб ( без Олександрівки)., Успенівська сільська рада1 доза – 802 особи, 2 дози – 750 осіб., Кулевчанська сільська рада  1 доза – 334 особи, 2 дози – 242 особи. Станом  на 09.11.2021 рік хворих на COVID – 19  – 138 осіб, в стадії дослідження – 83 особи.   

Пандемія коронавірусного захворювання сильно вплинула на життя людей та їх сімей – системи охорони здоров’я перевантажені, кордони закриваються, а заклади освіти та підприємства  призупиняють роботу.

Хвороба, викликана корона вірусною інфекцією COVID – 2019 – це інфекційне захворювання, викликане новим, раніше невідомим видом коронавірусів.

У більшості хворих COVID – 19 спостерігаються легкі або помірні симптоми, одужання відбувається без специфічного лікування.

Як поширюється захворювання? Вірус, що викликає захворювання, передається переважно через краплі, що виділяються з дихальних шляхів інфікованої людини при кашлі, чханні або диханні. Зважаючи на свою масу, ці краплі не затримуються надовго в повітрі і швидко осідають на підлогу і інші поверхні.

Заразитися вірусом можна повітряно-крапельним шляхом, перебуваючи в безпосередній близькості від людини з COVID – 19, або в результаті перенесення вірусу руками з зараженої поверхні на слизові оболонки очей, носа або рота.

Коронавірусна інфекція COVID – 19 впливає на різні групи людей в різному ступені. У більшості інфікованих хвороба протікає в легкій або середній формі важкості, і їм не потрібна госпіталізація. Часто спостерігаються симптоми: підвищення температури тіла; сухий кашель; стомлюваність.

У деяких інфікованих можуть також спостерігатися: різні больові відчуття; біль в горлі; діарея; кон’юктивіт; головний біль; втрата нюху  і смакових відчуттів; висип на шкірі або депігментація нігтів на руках і ногах.

Нагадуємо: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки – дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами – рятує життя. Бережіть себе та рідних. При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису