З метою підвищення правової обізнаності громадян, 16.09.2021 року начальником Білгород-Дністровського відділу бюро правової допомоги Оленою Боян проведено консультування осіб, які відбувають покарання не пов’язані із позбавленням волі в Білгород-Дністровському районному відділі філії Державної установи "Центр пробації" в Одеській області.

Під час консультування присутніх ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», категоріями осіб, які можуть бути клієнтами системи БПД, порядком надання правової допомоги, роз’яснено у чому полягає відмінність первинної та вторинної правової допомоги.

Повідомлено, що засуджені особи, які перебувають на обліку пробації та потребують представництва своїх інтересів у суді, однак не мають достатніх для цього фінансових можливостей, мають право звернутися до центру правової допомоги та безоплатно отримати допомогу кваліфікованого адвоката або юриста.

Наприкінці заходу усі бажаючі могли отримати консультацію з правових питань. На всі запитання були надані вичерпні відповіді, згідно чинного законодавства України.

Присутнім повідомлено про Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).