Коли я роблю добро, я почуваю себе добре.

Коли я роблю погано, я почуваю себе погано.

Ось моя релігія. 
 А. Лінкольн

У всі часи людство розвивалось і прагнуло кращого. Від винайдення вогню, зброї та одягу ми прийшли до інноваційних технологій, вивчення океанів та польотів у космос. Весь час ми прагнемо більшого: більше знати, більше вміти, більше розвиватись. На щастя, в ХХІ столітті потрібен мінімум часу для виживання, що значить – решту часу можемо присвятити всьому, чого лиш душа забажає.

Державна служба зайнятості щодня робить життя людей кращим – крім допомоги в пошуку роботи, пропонується навчання в Одеському центрі професійно-технічної освіти, онлайн-курси на платформі «Coursera», відкриття власної справи, проходження профорієнтаційних тестів, влаштовуються профінформаційні та профконсультаційні семінари, де можна навчитися складати резюме, успішно проходити співбесіду, дізнатися про актуальні вакансії та багато чого іншого.

Відділ активної підтримки безробітних Білгород-Дністровського міськрайонного центру зайнятості плідно працює, аби, хоч якось, зарадити проблемам, які спіткали українців з початку весни 2020 року. Масове безробіття, а звідти і безгрішшя приводить громадян в паніку, що не дивно. Люди у розпачі, - куди йти? Що робити? Чим нагодувати дітей?

З початку року начальник відділу активної підтримки безробітних Злата Нікіруй разом зі спеціалістами Анастасією Земляною та Валентиною Касаткіною-Белікчі вже допомогли десяткам людей:

 

  • 1 особа, з допомогою ЦЗ, отримала одноразову виплату та змогла відкрити власну справу;

  • двох клієнтів ЦЗ відправили на неформальне навчання;

  • 16 людей почали навчання в Одеському центрі професійно-технічної освіти;

  • 9 осіб почали безкоштовне онлайн-навчання на платформі Coursera;

  • 12 учнів міських та районних шкіл пройшли профорієнтаційні тести на платформі «my profession»;

  • сотні онлайн-консультацій;

  • семінари та вебінар з громадянами, які знаходяться на обліку в пенітенціарній службі, міра покарання яких не пов'язана з позбавленням волі;

  • проведено 35 онлайн-заходів, до яких залучено  342 безробітних

 

Оперативне інформування населення щодо послуг та можливостей Державної служби занятості, у період дії карантину та надзвичайної ситуації, вкрай важливо. Фахівці відділу активної підтримки безробітних  Білгород-Дністровського МРЦЗ, систематично, надають групові  інформаційні  та профорієнтаційні послуги, засобами дистанційної комунікації, у безпечному та зручному форматі.

Враховуючи тенденції ринку праці,  спеціалістами впроваджено нові  різнопланові групові онлайн-заходи: «Мотивація – шлях до успіху», «Використання вебресурсів ДСЗ», «Захист трудових прав в умовах карантину» тощо. Наші клієнти активно та із задоволенням долучаються до онлайн-зустрічей, отримують вичерпні відповіді та консультації від фахівців.

Не зважаючи на різницю в соціальному статусі, на різне походження, виховання, смаки, життєвий досвід, трагедії, хвороби та карантин, люди мають залишатися людьми. Іноді достатньо простого співчуття, доброго слова, відкритої посмішки і світ сяє новими фарбами. Знаходиться вихід там, де, ще хвилину назад, його не бачили, піднімається настрій та з’являється можливість нести добро іншим людям. Адже це зовсім не складно!

Ми ділимося частинкою своєї доброти, аби Вам сьогодні було краще, ніж учора.


Фото без описуФото без описуФото без опису