В Маразліївській ОТГ реалізовують проект з розчистки русла річки Алкалія.

В липні місяці 2020 року працівники відділу ЖКГБ Маразліївської сільської ради здійснюють усі необхідні заходи з розчистки русла р. Алкалія, що протікає по усім селам громади.

Очікувані результати від виконання проекту

- Суттєве візуальне покращення стану ріки, збільшенні повноводності.

- Поліпшення санітарно-гігієнічного, екологічного стану даної території .

- Збереження довкілля.

В перспективі…

- Відновлення зон відпочинку, пішохідних доріжок.

- Запущення в річку мальків риб для подальшої організації рибальства та туристичного дозвілля.

- Виховання екологічної культури у населення.

- Збереження природного середовища для нащадків.

-Заходи з розчистки р. Алкалія ще й убезпечать наших мешканців від підтоплень, як це було в 2019 р. серпень місяць.

Даний проект реалізовується за активної пітримки голови Білгород-Дністровської РДА Г. Яцишеної та голови СФГ "Колос" Юрескула Б.П.

Звертаємося до маленьких мешканців громади та просимо без нагляду дорослих не відвідувати даний водний об'єкт, так як його глибина є досить значною. А батьків закликаємо контролювати дозвілля своїх дітей та роз'яснювати їм правила поведінки біля велих водойм.

 

Для довідки:

Алкалі?я — річка в Молдові (витоки) та в Україні, в межах Білгород-Дністровського і Татарбунарського районів Одеської області. Річка бере початок зі ставка, що на південний захід від села Крокмаз (Молдова), неподалік від молдовсько-українського кордону. Тече переважно на південь і (частково) південний схід. Впадає до Солоного Озера на схід від села Садового. Річка Алкалія вперше зафіксована на карті Молдови в 1783 р. під назвою Halkilia. Цю ж назву носило і татарське поселення розташоване на її лівому березі в районі сучасного села Карналіївка. Більша частина басейну знаходиться в межах Причорноморської низовини. Схили широкої долини розчленовані балками та ярами. Річище помірно-звивисте завширшки 6—8 м, розчищене і випрямлене до 30 км. Довжина 67 км, площа водозбірного басейну 653 км². Похил річки 1,7 м/км. Долина широка, розчленована ярами та балками, є стариці. Влітку подекуди міліє та висихає. Використання річки господарсько-побутове, на зрошення. Живлення дощове, снігове.

Фото без опису