Індивідуальна робота з  суб’єктом пробації

на тему: “ Формування емоційної компетентності”

 

   14 травня 2020 року в приміщенні Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області психологом Оленою Чумак проведено індивідуальну роботу щодо формування емоційної компетентності із засудженим, міра покарання якого не пов’язана із позбавленням волі.

Мета даного заходу: розвиток здібностей та навиків суб’єкта пробації, усвідомлення емоцій та управління ними, попередження конфліктних ситуацій.

Важливим аспектом індивідуальної роботи з формування емоційної компетентності є підвищення толерантності до невдач та невизначеності, а саме: конструктивне ставлення до помилок та розвиток здатності до ризику.

 Під час зустрічі засудженому надано інформацію про суть конфлікту і його причини. На практиці були відпрацьовані навички безконфліктного спілкування, посередництва в конфліктах, формування вміння доказово, аргументовано викладати свою точку зору, зберігати витримку і спокій, сприймати критику, з повагою ставитись до думки опонента. Також, суб’єкту пробації  роз’яснено, що розвиток емоційної компетентності, досягнення осмисленої гнучкості в управлінні власними емоційними реакціями дозволяє усвідомлено рухатися в світі емоційного вибору, так як емоційна поведінка людини вдосконалюється упродовж усього життя.

  Адже життя – це постійний процес виникнення проблем та їх наступного вирішення. Фото без описуФото без опису

Чумак Олена

психолог  Білгород-Дністровського міськрайонного відділу