«WIKILEGALAID» – безкоштовна довідково-інформаційна платформа правових консультацій

 

12 березня 2020 року начальником Білгород-Дністровського бюро правової допомоги Оленою Боян проведено зустріч із працівниками Білгород-Дністровського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» пробації для ознайомлення із безкоштовною довідково-інформаційною платформою правових консультацій.

В дома, на роботі, у віддаленому районі, усі охочі, які мають доступ до мережі інтернет, можуть знайти необхідну інформацію з актуальних правових питань. Для цього слід зайти безкоштовний  інформаційний ресурс WikiLegalAid за адресою: wiki.legalaid.gov.ua.

«WikiLegalAid» утворена Координаційним центром з надання правової допомоги у 2016 році. Над її створенням працювали понад 600 фахівців системи надання безоплатної правової допомоги з різних регіонів України.

В базі правових консультацій міститься більше 1500 консультацій на найактуальніші правові питання. Окрім правової інформації в них міститься судова практика та зразки правових документів.

Інформація постійно оновлюється з урахуванням змін законодавства та судової практики. WikiLegalAid можуть користуватись як юристи-практики, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультації підготовлені так, щоб було зрозуміло не лише фахівцям, а й людям без юридичної освіти.

Щоб скористатися базою правових консультацій необхідно ввести в пошукову строку на головній сторінці «WikiLegalAid» ключове слово або частину слова (корінь слова) і поставити знак «*», що звузить пошук.

Пошук видає перелік консультацій, які містяться в базі.

Здійснення пошуку також можливе через структуру категорій «WikiLegalAid» за галузями права. Скориставшись таким шляхом пошуку можна побачити всі галузі права, за якими містяться правові консультації в базі.

Довідково-інформаційна платформа правових консультацій спрямована на підвищення правової свідомості та освіченості населення.

 

 

 

Тетяна Тараненко,

Білгород-Дністровський міськрайонний відділ філії

Центру пробації в Одеській області